Kütahya'da yağan yağmurlar mantar toplayıcılarını sevindirdi. Yağmur yağışlarıyla birlikte ortaya çıkan mantarlar vatandaşlarca toplanarak yemeklerde kullanılıyor.
Maltepe Mahallesinde ikamet eden Nevzat Demirbaş isimli emekli vatandaş, genellikle hafta sonları çıktığı doğa yürüyüşünde mantar topladığını bildirdi. Özellikle sonbahar yağmurlarıyla birlikte ortaya çıkan mantarların oldukça lezzetli olduğunu, hafta sonu çıktığı yürüyüşlerde bu mantarları toplayarak tükettiklerini anlatan Demirbaş, "Oturduğumuz mahallemizin kent ormanına yakın olmasından dolayı yıllardır özellikle hafta sonları yürüyüş için ormanlık alanı tercih ediyorum. Sonbahar aylarında yağmur yağışlarıyla birlikte ortaya çıkan çeşitli mantarları da bu yürüyüşlerim esnasında topluyorum" dedi.
Uzun süredir mantar topladığını belirten Nevzat Demirbaş, mantar çeşitleri hakkında da bilgi sahibi olduğunu, mantar toplarken zehirsiz ve yenilebilir mantarları tanıyarak topladığını kaydederek mantar cinslerini bilmeyerek mantar toplayanları da dikkatli olmaları konusunda uyardı.
(RD-EFE)

10.12.2012 15:20:01 TSI

Editör: Wan Haber