Yemek öncesi açılış konuşmasını yapan Ak Parti Erciş Belediye Meclis Üyesi Adayı Emrah Yağar Emrah Yağar, 30 Mart 2014 günü yapılacak olan yerel seçimlerde Ak Parti’nin ilçede tekrar belediyeyi alması için Yağar ailesi olarak tüm güçleriyle çalışacaklarını belirterek, “Yağar ailesinin dostluk ve kaynaşma yemeğinde bizi yalnız bırakmadığınız ve davetimize katıldığınız için siz ailem, akrabam ve dostlarımıza ayır ayrı şükran ve minnetlerimizi sunarım. Sizlerle birlikte Allah’ın izniyle hareket edip çok sıkı bir çalışma ve öz veriyle bu seçimden galip çıkarak, milletimize ve memleketimize en güzel hizmetleri getirmeyi amaçlıyoruz. Tekrardan yemeğimize icabet etmenizden ötürü hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.


Ak Parti İlçe Başkanı Mürsel Göral ise yaptığı konuşmada birlikteliğin önemine vurgu yaptı. Ak Parti’nin ilçede birçok hizmete öncülük ettiğini belirten Göral, “Bu kadar coşku, bu kadar muhteşem kalabalığı gördüğümüz zaman göğsümüzün kabarmaması için hiçbir sebep yok. İnşallah bu coşkulu kalabalıklarla birlikte 30 Mart’ta ipi göğüsleyeceğiz” şeklinde konuştu.
 

Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu’da konuşmasında belediye olarak yapılan icraatları anlattı. Tablo karşısında duygulandığını da anlatan Arapoğlu, “Bu tablo hakikaten beni çok duygulandırdı, sevindirdi. Bugün Ak Partili kardeşlerimizin, dostlarımızın birlik günü, el ele verme günüdür. Bugün gönüllerin bir olduğu gündür. Bugün omuz omuza, gönül gönüle verme günümüzdür. İnşallah hep beraber el ele, omuz omuza gönül, gönüle vererek 30 Mart akşamında bu zaferi hep beraber Abdulahat kardeşimizle birlikte inşallah yaşayacağız. Her şey geçicidir. Bizler hasbelkader nasip oldu. 3 yıl Erciş’e, sizlere hizmet edebildik. Gece gündüz çalıştık, bir de üzerine deprem yedik. Bu da nasibimizde varmış. Hizmetlerimizi yaparken bir tek kuruş kredi kullanmadık. Bölgede tek borcu olmayan Erciş Belediyesi’dir. Bundan sonraki nöbeti Abdulahat Arvas kardeşime devrediyorum. Allah’ın izniyle kardeşimle hep birlikte el ele verip çalışacağız” ifadelerinde bulundu.


Ak Parti Muradiye Belediye Başkan Adayı İbrahim Vanlı ise yaptığı konuşmada, Ak Parti’nin bölgede her gün büyüdüğüne dikkat çekti. Yağar ailesinin yemeğine katılmaktan ötürü mutluluk duyduğunu da bildiren Vanlı, “Emrah Yağar kardeşimin Ak Parti’yi seçmesi, burada siyaset yapması başlı başına bir cesarettir. Ayıca, Erciş halkının Abdulahat Arvas kardeşimi nasıl bağrına bastığına da hep birlikte şahit olduk. Gerçekten 30 Mart’ta o kalabalıkla, Ak Parti ilçe teşkilatının önünde kutlamayı yapacağına inanıyor ve Abdulahat Arvas kardeşimize üstün başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtımız açık olsun” dedi.


Yağar ailesi temsilcilerinden Mehmet Yağar da konuşmasında seçimleri kazanma yolunun sandıklardan geçtiğini belirterek, “Bizlerin bu seçimi kazanması sandıklara sahip çıkmakla olur. Aile olarak Ak Parti’de yer aldık. Bundan sonra da ölünceye kadar bu partide yer alacağız” ifadelerinde bulundu.


Daha sonra alkışlar arasında kürsüye gelen Ak Parti Erciş Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas da, Yağar ailesinin partilerine katılımıyla birlikte güçlerine güç kattıklarını bildirerek, “Yağar ailesine tertipledikleri yemekten ötürü teşekkür ediyorum. Allah razı olsun, sofraları bereketli ve ömürleri de uzun olsun. Bu memlekette taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun diyoruz. Eksik kalan hizmetlerinde tamamlanmasını inşallah Allah bizlere nasip eder. El birliğiyle de şehrimizi güzelleştirmeye söz veriyoruz. Peygamber Efendimiz’in (S.A.V.) bir hadisi ile konuşmamı sürdürmek istiyorum. Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’da bu hadisi çok kullanıyor. ‘Kavmin reisi, kavmin hizmetkarıdır’ buyuruyor Peygamberimiz. Biz de şehrimize hizmetkar olmaya geldik. Hizmet için yola çıktık. Sizlerle beraber hizmetlerin devamı noktasında Allah bizi halkımıza karşı mahcup etmesin diyoruz. Ak Parti hareketini çoğunuz biliyoruz. 12 yılda Türkiye’ye nelerin getirildiğini sağlık, eğitim, tarım, insan hakları konusunda nelerin yapıldığını çok iyi bir şekilde biliyoruz. Özellikle 14 aydır anaların ağlamadığı, kanın akmadığı, gençlerimizin toprakla buluşmadığı, asker olsun, dağdaki insanlarımız olsun, ovadaki insanlarımız olsun endişesiz bir hayat yaşadığımız için rabbimize hamt ediyoruz. Ak Parti hareketi gerçekten erdemli insan merkezli, Allah korkusuyla hareket eden bir harekettir. Biz buna inanıyoruz canı gönüldende de destekliyoruz. Ama birilerinin hoşuna gitmiyor olabilir. Kardeş kanından nemalananlar var. Ülkemizin ekonomik hizmet bakımından geri gitmesini isteyen zihniyetler var. Bütün bu oyunları boşa çıkarmak için bizim 30 Mart’ı sadece Van Büyükşehir ve Erciş Belediye Başkanlığı seçimi olarak görmememiz lazım. Ümmetin bir seçimi, mazlum insanların seçimi, kimsesizlerin seçimi, garibanların yeryüzündeki insanların seçimi olarak görmemiz lazım. Bu felsefe ile bizim de şehrimize güzel şeyler estirmemiz lazım. Kardeşlik ve barış havası içerisinde bu yarışı hangi parti kazanırsa kazansın, biz projelerimizi çalıştıracağız, dillendireceğiz” dedi. 


Halkın kimden yana tercihini koyuyorsa hangisini tercih ediyorsa ona saygı duyacaklarını ifade eden Arvas, “Şehrimizde bu havayı estirirsek toplumsal barışa katkı sağlayabilirsek, kendimizi mutlu ve bahtiyar hissederiz. Seçim atmosferi ne kadar gergin bir havaya girerse hepimiz zarar ederiz. Patilerimiz farklı ama insanlarımız aynıdır. A patide ağabeyimizin, B partide dayımızın oğlu, C partisinde de halamızın olduğunu görüyoruz. Partilerimiz farklı olsa da tabanımız birdir. Biz birlik ve beraberliğimizi seçime kurban etmememiz lazım. Biz kardeşlik duygularımızı başkalarının emelleri için heba etmememiz lazım. Nihayetinde seçim gelir geçer, ama önemli olan insanın onuru, gururu hasiyeti, dik duruşu, şerefidir. Bunlar iz bırakır zihinlerde. Emeli bozuk olanlar sadece kötülükleriyle anılırlar. Belediyeye baktığımız zaman 2004 yılında bizim hizmetlerimiz başlamadığı noktada daha bizi eleştiren insanlarımıza şunu söylüyoruz. 2004 yılında siz belediyeyi Erciş’e Sayın Fatih Çiftçi beye devrederken ne şartlarda devrettiğinizi de bu halkımızın bildiğini biliyorsunuz. Fakat karalama ve kötülememe asla bizim felsefemiz değil. Bu memleket çok iyi biliyor. Medya, yaşlılarımız, gençlerimiz de çok iyi biliyorlar. Kim bu memlekete hizmet ettiyse halkımız çok iyi biliyor. Hizmet partisiyle hezimet partilerinin ortada olduğu açık bir şekildedir. Birisi halka hizmetkar olmak istiyor, bir diğeri ise halka zalim olmak istiyor. Dünün mazlumları bugün içimizde zalimler haline gelmişler. Nihayetinde bizim sorumluluğumuz büyüktür. Biz kendimize gençlerimize insanlarımıza karşı sorumluyuz. Bizim bu sorumluluğumuz misyonumuz farklıdır. İnanan insanlar kardeştirler. Kardeşlik atmosferi içerisinde biz iyiliklerimizi yarıştırmamız lazım. Herkes kötülük yapabilir. Ama, herkes kendi memleketine iyilik yapamaz. Herkes kötü insan olabilir faydasız insan olabilir ama en zoru olan insanına ak yüzüyle anlı açık bir şekilde cesur bir şekilde her sokak ve caddeyi gezebilecek izler, adımlar ve hareketler içerisinde olması gerekir. Bizim çalışmalarımız çok güzel. Allah’ın izniyle inanan insanların üstün olduğu müjdesi rabbimiz tarafından bildiriliyor. Eğer inanıyorsanız üstün insanlar sizlersiniz. Biz inanmışız neye inanmışız? Kadere, nasibe rızka inanmışız. Gücümüzü haktan, desteğimizi değerli halkımızdan aldığımız müddetçe Allah’ın izniyle hiç kimse bizim belimizi yere getirmeyecektir. Biz asla aldanan ve aldatan olmayacağız. Yapamayacağımız bir işin sözünü vermeyiz. Seçim için ahiretimizi dünyamıza kurban etmeyeceğiz. Bizim sorumluluğumuz Allah’a ve halkımıza karşı olacaktır. Yapamayacağımız hiçbir işin sözünü vermeyeceğiz. Ama çalışma noktasında malımla, canımla şehrime hizmet etmek için herkesten daha fazla çalışacağımı sözlere söz veriyorum. Sizleri selamlarken, Yağar ailesine bir kez daha teşekkür eder, kazasız belasız bir seçim olmasını da yüce Allah’tan niyaz ederim” şeklinde konuştu.


Düzenlenen yemeğe Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, Ak Parti Erciş Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas, Ak Parti Muradiye Belediye Başkan Adayı İbrahim Vanlı, Ünseli Belediye Başkanı İshak Polat, Erciş Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İzzet Yağar, Erciş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hüsamettin Çelik ile diğer davetliler katıldı.

Editör: Wan Haber