İtalya'nın Napoli şehrinde bulunan Academy School S.R.L üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Eduardo Mario Pıccırıllı ve Yrd. Doç. Dr. Salvatore Panaro, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ı ziyaret ettiler.
Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarete yabancı öğretim üyeleri, AB Eğitim ve Gençlik Programları LLP/Erasmus Programı Personel Hareketliliği kapsamında 3-7 Aralık 2012 tarihlerinde üniversitede bulunarak, Üniversite İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde alanlarında uzman oldukları konular hakkında sunum yapacaklarını belirttiler. Misafirlerini üniversitede ağırlamaktan memnun olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, "Yaptığımız hızlı değişimler, gerçekleştirdiğimiz projeler ve hedeflerimiz bakımından, genç yaşına karşın dünyanın köklü ve saygın bilim kuruluşlarıyla birlikte adından söz edilir bir konuma ulaşan Karabük Üniversitesi Erasmus programında da hızlı bir gelişme göstermiştir. Program kapsamında bugün itibariyle 21 Avrupa Birliği ülkesinde 108 üniversite ile 868 bölümde ikili antlaşmamız bulunmaktadır. Üniversitemiz kurulduğundan beri İtalya'nın farklı şehirlerindeki üniversitelerin mimarlık ve mühendislik bölümlerini Erasmus Programı kapsamında 22 öğrencimizi gönderdik. İkili işbirliği antlaşması yapılan Avrupa Üniversiteleri ile ilişkileri güçlendirerek yeni proje ortaklıkları oluşturmaya çalışıyoruz. Üniversitemizde Erasmus değişim programının tanıtılması ve farkındalık oluşturulmasına yönelik, eğitim ve tanıtım toplantılarının sayısını her geçen gün arttırmaktayız. Yapılan ikili anlaşmalar sonucunda gerek öğretim üyelerimiz gerekse öğrencilerimiz uluslararası platformda farklı ülkelerin öğrenci ve öğretim üyeleri ile bilimsel ve kültürel alışveriş yapma imkanına sahip olmaktadırlar" dedi.
Ziyaret Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ın misafirlerine üniversiteyi tanıtıcı materyallerden oluşan hediye takdiminin ardından sona erdi.
(ET-ET-Y)

05.12.2012 15:21:27 TSI

Editör: Wan Haber