İzmir'de EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı Vali Cahit Kıraç ile buluşan yabancı uyruklu Üniversite öğrencileri, İzmir"in EXPO 2020 yolunda gönüllü elçileri oldu.
Dünyanın en büyük sosyal, kültürel ve bilimsel buluşması kabul edilen EXPO 2020'ye aday olan İzmir, tanıtım çalışmalarına Türkiye'deki çeşitli üniversitelerde okuyan yabancı uyruklu öğrencileri de dahil etti.
İzmir Valisi EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı M. Cahit Kıraç'ın yemekli toplantısına katılan yabancı uyruklu öğrenciler, İzmir'in adına kendi ülkelerinden oy isteyeceklerini belirttiler.
Tanıtım projesine göre; BİE üyesi ülkelerin öğrencilerinin, kendi devletlerinin cumhurbaşkanına, başbakanına e-mesaj yâda mektup yazarak İzmir'i anlatarak İzmir'in EXPO 2020 adaylığı için bağlı bulundukları ülkeden oy isteyecekleri öğrenilirken, kampanyaya Türkiye'de öğrenim gören binlerce öğrenicinin destek vermesinin beklendiği ifade edildi.
Swissotel Büyük Efes'te düzenlenen toplantıya katılan öğrencilere, fahri konsoloslara ve BİE'nin inceleme heyetine hitaben bir konuşma yapan İzmir Valisi EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, kentin sosyal, kültürel ve tarihsel zenginliklerini anlattı.
Vali Kıraç " EXPO 2020 organizasyonu İzmir'de yapılırsa sadece Ege , sadece Türkiye değil, bütün bir coğrafya bundan pozitif biçimde etkilenecektir. İzmir tarihin her döneminde hoşgörü kenti, sağlığın, bilimin merkezi olmuştur. Sahip olduğu ekonomik ,kültürel ,sosyal zenginliği farklı dinlerle, dillerle, kültürlerle paylaşmasını bilmiştir. Günümüzde de İzmir bu misyonunu aynen sürdürüyor, kentimizde yaşayan herkes aynı duygularla güne başlıyor. Vatandaşımızda kendi kentini sahiplenme duygusu çok yüksektir. Bunu yaşamın her alanında gözlemlemek mümkün. Örneğin EXPO adaylığı için bütün bir bölge kenetlendik" diye konuşarak konuşmasını tamamladı.
(TG-BK-)

13.02.2013 19:01:42 TSI

Editör: Wan Haber