Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Gez-Gör Kocaeli programının konuğu kentte okuyan yabancı uyruklu öğrenciler oldu. Kocaeli'de yaşayan vatandaşların kenti tanımaları amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği (KİSA) üyesi yabancı uyruklu öğrenciler Kocaeli'yi tanıma fırsatı buldu.
Büyükşehir tarafından kentlilik bilincinin artırılması amacıyla gerçekleştirilen Gez-Gör Kocaeli etkinliği devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Kocaeli Üniversitesi'nde eğitim gören ve Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği üyesi olan uluslararası öğrenciler Kocaeli'yi gezdi. Gezi programı süresince doyasıya eğlenen, Roman ve Ankara havalarıyla coşan yabancı uyruklu öğrenciler, Türkçe söyledikleri şarkılarla hünerlerini de sergilediler. Yaklaşık 60 yabancı öğrencinin katıldığı gezi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Buz Pisti'nde başladı. Burada buz pateniyle kayan öğrenciler zaman zaman zeminin azizliğine de uğradı. Daha sonra Sekapark Otel'e geçen öğrenciler öğle yemeğinin ardından Seka alanına geçerek kültür evlerini gezdi.
Mevlevi Evi'nde Mevlevi kültürüyle ilgili bilgi alan öğrenciler, daha sonra Sismoloji ve Deprem Eğitim Merkezi'nde 17 Ağustos 1999'da yaşanan Marmara Depremi'ni birebir yaşadılar. Özellikle İnşaat Mühendisliği okuyan uluslararası öğrenciler, deprem eğitim merkezine büyük ilgi gösterdiler. Kültür evlerinin ardından Gebze'ye doğru yola çıkan öğrenciler, Eskihisar'da bulunan Osman Hamdi Bey Müzesi'ni gezi. İlk Türk arkeoloğu kabul edilen ve çağdaş Türk müzeciliğinin kurucusu sayılan Osman Hamdi Bey hakkında bilgi alan öğrenciler, Osman Hamdi Beyin eserlerini inceledi. Eskihisar sahili ve Çayırova'daki Kuştepe mesire alanında verilen molanın ardından son bulan gezide uluslararası öğrenciler, final sınavlarının ardından stres attılar.

27.01.2013 16:03:43 TSI

Editör: Wan Haber