Dünyanın her yerinden, farklı kültürlerden insanların buluşma noktası haline gelen Hamamönü, yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.
Avustralya, Kanada, ABD, Güney Kore, İsveç, Çek Cumhuriyeti, Pakistan, Singapur gibi ülkelerden Erasmus ve çeşitli öğrenci değişim programları ile ODTÜ'ye gelen 50 yabancı öğrenci, Hamamönü'nü ziyaret etti.
Ankara'nın tarihi ve turistik mekanlarını keşfetmek isteyen öğrenciler Hamamönü sokaklarında çıktıkları gezintide, Mehmet Akif Ersoy'un evini, Taceddin Dergahı ve Sanat Sokağına büyük ilgi gösterdiler.
Güney Koreli Ga Young Kim, Hamamönü'nü çok büyüleyici bulduğunu belirterek, "Sanat Sokağı'ndaki ressamlar ve tarihi binalara bayıldım" dedi.
Almanya'dan gelen psikoloji öğrencisi Jana Mangels, "Kardeşim de ressam, keşke buraya onunla gelseydim, sanat sokağını çok severdi" derken, Avustralyalı Silda Sabonchy ise Hamamönü'ndeki kafeleri çok sempatik bulduğunu ve ilk fırsata çay içmek için geleceğini söyledi.
Pakistan'dan gelen makine mühendisliği öğrencisi Hassam Ahmed ise, "Ben de Müslüman'ım ve Türk kültürünü bizim kültürümüze çok yakın olduğu için seviyorum. Yaklaşık 6 ay daha Ankara'dayım, Hamamönü'ne sık sık geleceğim" dedi.
Hamamönü'nün tarihi atmosferinden çok etkilenen grup gezinin ardından Tarihi Kabakçı Konağı'nda verilen çay molası ile Hamamönü ziyaretlerini sonlandırdı.
(BK-ÖZ-Y)

08.02.2013 10:46:25 TSI

Editör: Wan Haber