TÖMER'de Türkçe öğrenen yabancı öğrenciler, Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim Kültür Merkezleri'ndeki İngilizce sınıfı kursiyerleriyle bir araya geldi. Altındağlı kadınlar, sohbet eşliğinde İngilizce pratik yapma fırsatı buldu.
TÖMER'de Türkçe öğrenen yabancı öğrenciler, Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim Kültür Merkezleri'ndeki İngilizce sınıfı kursiyerleriyle bir araya geldi. Sakarya Kadın Eğitim Kültür Merkezi'nde öğretmenleri Bahar Barlas ile birlikte dünyanın farklı kültürlerinden insanlarla tanışan Altındağlı kadınlar, keyifli sohbetler eşliğinde İngilizceyi pratik etme fırsatı buldu. Konuklara ney dinletisinin de sunulduğu buluşmada yabancı öğrenciler ilk kez dinledikleri ney'in sesine hayran kaldıklarını belirtti. 16 farklı ülkeden Ankara'ya gelerek Türkçe öğrenen öğrencileri, İngilizce öğrenen Altındağlı kadınlar ile buluşturan programa, TÖMER Kızılay Şubesi İdari Koordinatörü Buket Düzyol ve Halkla İlişkiler Müdürü Gökhan Bayram Özdemir de eşlik etti.
Sırbistan'dan iki ay önce Ankara'ya gelen Alexandra Gencic Bedir bir yıldır Türkçe öğrendiğini belirterek, "Eşim Türk, Ankara'ya yerleştikten sonra Türkçemi geliştirmek için kursa başladım. Burada yeni insanlar ile tanışmak ve onlarla Türkçe konuşabilmek benim için çok önemli, bu toplantıya katılmak beni çok memnun etti" dedi.
Beş aydır Türkçe öğrenen İranlı Mitra Khorsidi Rad ise Ankara'yı gezmek ve Türkiye'nin tarihini, kültürünü öğrenmek istediğini söyledi. Khorsidi, Altındağlı kadınların misafirperverliğine de hayran kaldığını belirtti.
Ülkesinde Antropoloji okuyan ve İslam kültürüne ilgi duyduğunu söyleyen Japonyalı Akane Takahashi ise, 3 aydır eğitimini aldığı Türkçenin zor bir dil olduğunu ifade etti. Takahashi Altındağlı kadınlar ile tanışmaktan duyduğu memnuniyeti, "Biz onlara İngilizce'de, onlar bize Türkçe'de yardımcı oldu. Umarım daha çok bir araya geliriz" sözleriyle dile getirdi.
Dünyanın farklı ülkelerinden insanlarla tanışarak yeni dostluklar Kur'an'ı Kerim ve İngilizcesini geliştiren Altındağlı kadınlardan Kezban Önsoy ise Finlandiyalı gelini ile anlaşabilmek için öğrenmeye başladığı İngilizcesini geliştirmek için bu tür buluşmaların çok yararlı olduğunu söyledi. Yabancı konuklar ile İngilizce sohbet eden Önsoy, "Hepsi çok sevecen ve sıcakkanlı insanlar" dedi.
(EY-ÖK-Y)

15.01.2013 14:50:01 TSI

Editör: Wan Haber