Konu ile ilgili bir açıklama yapan Doç. Dr. Loğman Aslan, “Geçen yıl birincisini düzenlediğimiz yaban hayvanları resim yarışmasına büyük ilgi olmuştu. Katılımın çok olması bizleri umutlandırdı. Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz resim yarışması, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza, doğal hayatın önemini aşılamak, yaban hayvanları ve yaban hayatı hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak, toplumda özellikle geleceğin yetişkinleri olan çocuklarda hayvan sevgisi ile toplumsal saygı ve farkındalık oluşturmayı amaçlanmaktadır” dedi.
Yarışmayı düzenleyen kurum ve kuruluşların Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi, -Tuşba Belediye Başkanlığı, Orman ve Su İşleri 14.Bölge Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı Van il Milli Eğitim Müdürlüğü olduğunu ifade eden Doç.Dr. Loğman Aslan, “Düzenleyen kurumlar kendi arasında görev paylaşımı yapacaktır. Yarışmada uyulacak esaslar ise yarışma Van merkez ve ilçelerindeki tüm ilkokul 1., 2., 3.ve 4. sınıf, ortaokul 5., 6., 7. ve 8. sınıf, lise 1.,2 ., 3. ve 4. sınıf öğrencilerine açıktır. Yarışmaya katılım 15 Nisan 2016 tarihinde başlayacaktır. Yarışmaya katılacak öğrencilerin, kendi anlatım biçimlerine uygun her türlü teknik ve malzemeyi pastel, kuru boya, sulu boya, karakalem gibi kullanmaları serbesttir. .Yarışmaya katılacak resimler 35x50 boyutunda olacaktır. Her yarışmacı bir resim ile katılacaktır. Yarışmaya katılan öğrenciler, resmin arkasına adı, soyadı, doğum yılı, sınıfı ve okulunun adını belirtmelidir. Arzu eden çocuklar resimde anlatmak istediklerini 20 cümleyi geçmeyecek şekilde yazarak resimle birlikte verebilirler. Yarışmaya katılan resimler 15 Mayıs 2016 günü mesai bitimine kadaril Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezine okullar tarafından teslim edilecektir” şeklinde konuştu.
“ÖDÜLLER “
Ödüller başarı ve sergileme olarak 2 kategoriden oluşmaktadır. Başarı ödülü: birinci, ikinci ve üçüncü olan resim için 'başarı sertifikası ve eğitsel nitelikli' hediye verilecektir. Eserler, liseler, ortaokullar ve ilkokullar kendi aralarında 1., 2., ve 3. seçilecektir.
Sergileme ödülü: seçilmiş olan 50 resme verilecektir. Yarışmaya gönderilen resimler geri verilmeyecek ve tüm telif hakları Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne ait olacaktır. Şartnamede belirtilmeyen hususlarda veya tereddüt halinde resim yarışması organizasyonu ve seçici kurulun kararı geçerlidir. Yarışmaya katılan tüm öğrenciler, şartname hükümlerini kabul etmiş sayılırlar.

Editör: Wan Haber