Sakarya'da düzenlenen Gençler Türkiye Şampiyonası’nda Vanlı sporcu Cahit İbiş ikincilik elde ederek gümüş madalya ile döndü. Wushu antrenörü Özdemir Eke ve sporcu Cahit İbiş, Van’a döndüğünde Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Aslan Sinir’i makamında ziyaret ettiler. Aldığı başarının kendisini mutlu ettiğini belirten Cahit İbiş, ilk çıktığı ulusal bir turnuvada ikincilik elde ettiğini, ilerleyen zamanlarda daha çok çalışıp daha iyi başarılar getireceğini ve bununla kalmayıp dünya şampiyonlarına katılmaya hak kazanmak için elinden geleni yapacağını söyledi.

Turnuva hakkında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir’e bilgi veren antrenör Özdemir Eke de, Sakarya’da yapılan turnuvanın kendileri için oldukça zor geçtiğini belirterek, "Daha önce Van’da adı duyulmamış bir branşta çalışmalarımıza başladık. İlerleyen zamanlarda ise Van’da bu sporu daha iyi yerlere taşıma hedefindeyiz. Van’a ikincilik ile dönmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sporcumu kutluyorum. Ayrıca bize bu yolda destek veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir’e teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye ikincisi olan sporcuyu ve antrenörünü makamında ağırlayan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir ise, “Van adına ilk defa Wushu branşında bir Türkiye şampiyonasına katıldık. İlk katıldığımız şampiyonadan da böyle bir derece almak bizleri mutlu etti. Daha önce hiç duyulmamış branşları ön plana çıkarma gayretlerimiz sonuç verdi. Daha önce hiç bilmediği bir spora başlayıp bu dereceyi sporcularımız alabiliyorsa bu işi ciddiye almalarının göstergesidir. Sporcularımız adına üzerimize düşen görevi daima yapmaya hazırız. Van’a ilk defa Türkiye derecesi kazandıran sporcumuz Cahit İbiş ve antrenörü Özdemir Eke’yi kutluyorum. Ayrıca Sayın Valimiz Aydın Nezih Doğan’a da spora ve sporcuya vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: Wan Haber