Microsoft, Windows 10 işletim sistemi, PC, tabletler ve telefonları tek bir çatı altında toplamayı beceremeyeceği görülüyor. Windows Phone 8 işletim sistemli tüm Lumia telefonların Windows 10'a yükseltilebileceği söylentileri sürerken, bu iddia yalanlandı.

Microsoft'un bir süre önce ilk kez görücüye çıkardığı ve önümüzdeki günlerde mobil için ilk sürümlerini paylaşmayı planladığı Windows 10 işletim sistemi, PC, tabletler ve telefonları tek bir çatı altında toplamayı amaçlıyor. Ancak bu, tüm cihazları kapsamayacak gibi görünüyor.

Bundan birkaç ay öncesine gidersek, Microsoft'un Lumia hesabının Twitter'dan yaptığı kısa açıklamayı hatırlıyoruz. Bu açıklamada, Windows Phone 8 işletim sistemli tüm Lumia telefonların Windows 10'a yükseltilebileceği söyleniyordu. Yeni gelen bilgiler ise, önceki açıklamayı yalanlıyor.

http://lumiaconversations.microsoft.com/ adresinde yer alan bilgilerde, Windows 10'un günümüz Lumia telefonları için hazırlandığı, bazı telefonların bu sistem özellikleri için yeterli donanıma sahip olmadığından Windows 10'a geçiş yapamayacağı bildiriliyor. Microsoft, amaçlarının Windows Phone 8 ve 8.1 çalıştıran telefonların büyük bölümünü Windows 10'a geçiş yaptırmak olduğunu ekliyor.

Peki bu konuda siz ne dersiniz? Sonuçta ilk açıklama ile sonraki bilgiler birbiriyle uyuşmuyor...

Mahmut Saral

Editör: Wan Haber