WhatsApp güncellemesiyle birlikte gelecek 4 yeni özellik şu an test aşamasında ve sadece Android sürümlerine yönelik olacak. Ancak 4 özelliğin hepsinin yeni güncellemede olacağı kesin değil. 

Gelmesi beklenen ilk özellik engellenen kullanıcıların engelini daha kolay kaldırmayı sağlayacak. Artık kişi listesinde engellenmiş kişinin adının üzerine basılı tuttuktan sonra engeli kaldır seçeneğine dokunarak kişiyle tekrar iletişime geçilebilecek.

İkinci özellik ise iOS uygulamasında bulunan kullanıcıları bir gruba davet etmek için kullanılan ‘bağlantı yolu ile davet et’ özelliği Android sürümüne de eklenecek. 

WhatsApp’ın uygulama sorunlarını çözmeye yönelik geliştirdiği bir diğer özellik ise sallamak. Artık WhatsApp’la ilgili bir sorunu bildirmek için uygulama açıkken telefonu sallamak yeterli olacak. 

Test edilen son özellik ise yönetici ayarlarına yönelik. Bu özellik sayesinde WhatsApp grubundaki üyeler grup yöneticine doğrudan mesaj gönderebilecek ya da grup yöneticisi üyelerin grup bilgilerini değiştirmesi gibi bazı özelliklere erişmesine izin verebilecek (milliyet.com.tr)

Editör: Wan Haber