son zamanların en çok kullanılan mesajlaşma, video, fotoğraf ve ses gönderme uygulaması olan WhatsApp,  iPhone'daki uygulamasını geçte olsa güncelledi. Sesli arama özelliği ile güncellenen iPhoneler şimdi daha kullanıştı. Milyonlarca kişinin beklediği güncelleme nihayet yapıldı. Artık ücretsiz aramadan  iPhone sahipleri de yararlana bilecek...

WhatsApp’ın geçtiğimiz ay içerisinde tüm Android telefonlara getirdiği arama özelliği bugün itibariyle iPhone kullanıcılarına da geldi. App Store’da uygulamayı güncelleyen WhatsApp, artık iOS cihazlarda da arama özelliğini sunuyor.

iPhone için WhatsApp’ın 2.12.1 numaralı sürümü yaklaşık bir saat kadar önce uygulama mağazasında güncellendi. Uygulamayı yükledikten veya güncelledikten sonra, WhatsApp arayüzü değişecek ve kişilerinizi arayabilme özelliğine kavuşacaksınız. Ancak şu an itibariyle güncelleme notunda da belirtildiği üzere arama özelliği yavaş yavaş tüm cihazlara gönderiliyor ve sürecin tamamlanması birkaç hafta sürecek. Yani indirir indirmez yeni özelliğe kavuşamama ihtimaliniz de bulunuyor. Yine de daha önce Android’de gördüğümüz şekilde özelliğe sahip olan biri tarafından aranıldığında aramanın aktif olup olmayacağı ile ilgili bir bilgi henüz bulunmuyor. Şimdilik beklemekten başka bir çare olmayabilir, bunu birkaç gün içerisinde tam olarak öğreniriz.

iPhone için WhatsApp güncellemesinde bunun dışında yeni özellikler de bulunuyor. İlk olarak kişilerinizi direkt uygulama içerisinde düzenleyebilirken, birden fazla video gönderebiliyor ve videoları göndermeden önce kesip yönünü de değiştirebiliyorsunuz. Mesaj gönderme tuşunun yanında bulunan kamera simgesine basıldığında da artık son çekilen fotoğraflar görünüyor. Ek olarak iOS 8 ile birlikte gelen diğer uygulamalar içerisinden paylaşım yapma özelliği de sonunda WhatsApp’a geldi.

Facebook’un geçtiğimiz yıl 19 milyar dolar gibi rekor bir fiyata satın aldığı mesajlaşma uygulaması, geçtiğimiz hafta sonunda 800 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaştığını açıklamıştı.

 

Editör: Wan Haber