WhatsApp Kullanıcıları için önemli bir uyarı yaptı, kullanıcılarını hackerlardan gelen ‘Sahte Dosya’ gönderisine karşı uyardı. Webtekno’dan yer alan habere göre ‘WhatsApp, güvenliğini artırsa da, hacker’lar yan yollardan dolaşmaya devam ediyor.’

Ortaya çıkan detaya göre siber saldırganlar, kullanıcıların banka verilerini çalmak için WhatsApp hesabınızdan bir Excel dosyası yolluyor. Dosya açıldığında, zararlı kodlar akıllı telefonunuza yayılıyor ve kullanıcının, banka bilgileri de dahil olmak üzere tüm kişisel bilgilerini elde edebiliyor. Şimdiye kadar sadece Hindistan’da bu tür saldırılar gerçekleştirildi. Ancak her ne kadar Hindistan devleti gerekli uyarılarda bulunmuş olsa da kopya bir saldırının, diğer ülkelerde gerçekleşmesinin önünde hiçbir engel yok. Söz konusu dosyaların isimleri, “NDA-ranked-8th-toughest-College-in-the-world-to-get-into.xls” ve “NIA-selection-order-.xls” olarak tanımlanmış. Yani en usta kullanıcıları bile kendisinin Excel dosyası olduğuna inandırabilir.

Siber saldırganlar nedense; özellikle askerleri, polisleri ve yarı askeri personeli hedef alıyor gibi gözüküyor. Nedense bu haberler,  Iknowwhatyoudownload sitesinin kurulmasından sonra yaygınlaştı. Mahremiyet kaygılarına rağmen, site yönetimi kötü niyetli kişileri afişe ettiğini savunuyor.

Kaynak: Gazeteduvar

Editör: Wan Haber