Gedik Üniversitesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Weld Cup 2013 Yarışması'nda dereceye girenler ödüllendirildi. 4 kategoride gerçekleşen yarışmanın birincileri, Avrupa Genç Kaynakçılar Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecekler.
Gedik Üniversitesi ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Türkiye'de kaynak konusunda nitelikli gençlerin yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Weld Cup 2013 1'inci Kaynakçılık Beceri Yarışması sonuçlandı.
Dört kategoride yarışan öğrenciler arasında birinci seçilenler ödüllerini Gedik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nda aldı. Yarışma birincileri ve öğretmenleri, bu yıl Eylül ayında Almanya'nın Essen kentinde düzenlenecek 66. IIW (Uluslararası Kaynak Enstitüsü) Genel Kurul toplantısında, EWF (Avrupa Kaynak Federasyonu)'in de katkıları ile organize edilecek Avrupa Yılın Genç Kaynakçısı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek.
İstanbul, Sakarya, Bursa ve Ankara'daki mesleki ve teknik eğitim okullarını temsilen okul müdürlüklerince belirlenen 99 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen yarışma, 21-24 Ocak 2013 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlendi. İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hülya Gedik Sadıklar, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü adına Şennur Çetin, Pendik Kaymakamı Cafer Odabaş, Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Topuz, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Demir, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Kartal Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz, Tuzla Belediye Başkanı Dr.Şadi Yazıcı'nın katılımıyla gerçekleşen törende dereceye giren okullar ve öğrencilere ödülleri sunuldu.
Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hülya Gedik Sadıklar yaptığı konuşmada, üniversitenin kuruluş felsefesinde, üniversite sanayi işbirliğinin çok önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Bu yarışma ile kaynakçılık mesleğinin sanayi için öneminin daha iyi anlaşılmasını hedeflediklerini kaydeden Hülya Gedik Sadıklar, şöyle konuştu: "Gençlerin bu uzmanlık alanına daha fazla ilgi gösterip bilgi ve becerilerini daha üst seviyelere taşımalarını amaçlıyoruz. Bu bizim ilk yarışmamız. Bundan dolayı başına '1' ekledik. Bu yarışma gelecek yıllarda da devam edecektir."
Gedik Kaynak olarak, gençlerin kaynakçılık mesleğini sevmesini ve tercih etmesini istediklerini anlatan Sadıklar, şunları söyledi: "Kaynakçılık, sanayinin çok önemli bir girdisidir. Son dönemde bu sektöre gerekli önemin verilmediğini düşünüyoruz. Bu tip yarışmalarla kaynağın önemini anlatarak sektöre olan ilgiyi artırmayı hedefliyoruz. Kategorilerinde üstün başarı gösteren ve Avrupa Yılın Genç Kaynakçısı Yarışması'nda Türkiye adına yarışacak öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum. Bu öğrencilerimizin gelişen sanayisi ile göz dolduran ülkemizi, yeni nesil genç kaynakçılar olarak Avrupa'da en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum."
17-23 yaş arası gençlerin danışman öğretmenler eşliğinde katıldıkları yarışmada gençler, Elektrik Ark Kaynağı, Metal Aktif Gaz Kaynağı, Tungsten Asal Gaz Kaynağı ve Oksi Asetilen Gaz Kaynağı kategorilerinde yarıştı.

YARIŞMANIN 1'İNCİLERİ
Elektrik Ark Kaynağı kategorisinde Kıraç İ.M.K.B Teknik ve Meslek Lisesi'nden Ferit Çiftçi birinci oldu. Metal Aktif Gaz Kaynağı kategorisinde Gölcük Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden İhsan Yaman birinci oldu. Tungsten Asal Gaz Kaynağı kategorisinde İzmit Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden Muhammet Aybaş birinci oldu. Oksi Asetilen Gaz Kaynağı kategorisinde ise Fatih Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden Ramazan Zandolu birinci oldu. Dereceye giren tüm öğrencilere, Gedik Üniversitesi'nde eğitimlerine devam ettikleri takdirde yüzde 50 eğitim bursu, yarışma birincisi ile danışman öğretmenine dizüstü bilgisayar hediye edildi. Yarışmaya gönderdikleri öğrencilerin başarı ortalamasına göre okullar da ödüllendirildi. Buna göre; 1'inci İnönü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi olurken, 2'inci Küçükçekmece Mesleki Eğitim Merkezi ve 3'üncü Haydarpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi oldu. Sektörde bu yıl 50. yılını kutlayan yarışma sponsoru Gedik Kaynak 1'inci gelen okula 10 bin TL, 2'inci okula 5 bin TL, 3'üncü okula 3 bin TL değerinde kaynak malzemesi ve ekipmanı hediye etti.
(GK-HO-Y)

25.01.2013 10:06:11 TSI

Editör: Wan Haber