İnternet dünyasındaki hızlı gelişme ve internet üzerinden satışların artması ülkemizde de web tasarım ihtiyacını doğurmaktadır. Web tasarım temel olarak bakıldığında artık birçok yardımcı kolay araç ve program ile yapılıyor olsa da alt yapısında müdahale edilmesi gereken sayısız nokta bulunmaktadır.

 

Web tasarım oldukça zor aşamalardan ve ciddi bir projelendirme sürecinden oluşmaktadır. Fakat bakıldığında artık çevremizde herkes yapıyor gibi gözükmüş olsa da bu yapılan sitelerin hepsi internet çöplüğündeki yerini almaya baştan hazırdır.

 

Doğru sektöre, doğru tasarım ile bir uygulama yapılmasının da yanı sıra o sektör ile ilgili çeşitli analizlerin yapılması gerekmektedir. Bunun yanı sıra sitenin arama motoru optimizasyonu alt yapısı kusursuz olmalı ve yönetim panelinden sitedeki bütün noktalarda düzenleme yetkisi olmalıdır. Ayrıca ilerleyen zamanlarda sitede oluşabilecek muhtemel sorunlara karşı destek alınması gereken profesyonel bir kişi olması gerekmektedir.

 

Web tasarım artık firmaların internet dünyasındaki kartviziti olmuştur. Üstelik kurumsal yapıda olan bütün firmalar için olmazsa olmaz bir pazarlama aracıdır. Firma bir web sitesi yaptırdığı takdirde sunduğu ürün ve hizmetleri dünyanın herhangi bir yerindeki herkese gösterip tanıtabilme imkanına sahip olur. Böylelikle ürün ve hizmetini pazarlamak için en iyi araca sahip olur.

 

Web tasarım hizmeti almadan önce firmanın siteniz için hazır bir taslak mı yoksa sıfırdan bir tasarım mı yapacağını öğrenin. Hazır taslak yapılıyor ise fiyatı düşük rakamlar olmaktadır. Sıfırdan bir yazılım ile web tasarım yapılacaksa fiyat biraz daha yüksek olur ama ilerleyen zamanlarda herhangi bir sorun ile karşılaşılma oranı düşük olur, bunun yanı sıra uzun yıllar kullanılabilecek bir siteye sahip olmuş olurlar.

 

Tab Yazılım ve İnternet teknolojileri 2008 yılında İstanbul’da kurulmuş bir yazılım firması olup sayısız firma ve kuruma hizmet vermiştir. Sıfırdan tasarımla ile firmaya özgü çalışmalar yapmalarının yanı sıra, ilerleyen günlerde de sitenin arama motoru optimizasyonu ve pazarlaması açısından sayısız destek sunmaktadır.

Editör: Wan Haber