Sağlıklı zannettiğiniz bazı besinler size zarar veriyor olabilir. Hangi besinlerin faydalı hangilerinin de zararlı olduğunu bir damla kanla öğrenebilirsiniz.
Özel Medicana Konya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Aslı Cemile Özatan, 'Besin Duyarlılık Testi' sayesinde kişinin 221 besin çeşidine karşı vücudunu tanıdığını söyledi. Diyetisyen Özatan, "Besin duyarlılığı her yaşta, gençte yaşlıda kadında erkekte görülebilecek günlük aldığımız tüm gıdaların vücudumuzdaki bir takım tepkilerin sonucu ortaya çıkan bir değerlendirmedir. Parmaktan aldığımız kanın tetkiklerinin yapılmasından sonra kişilerin hangi gıdaya ne gibi olumsuz etkileri var öğreniyoruz. Özellikle akne problemlerinde, mide bulantısı, hazımsızlık, baş dönmesi, kilo problemi, ödem, sebebi bilinmeyen ödemler, bunların tamamının araştırılmasında bize yol gösteren bir yöntem. Çok uzun süren bir yöntem değil. Yaklaşık beş dakikamızı bile almadan sonuca ulaştığımız bir yöntem. Kişilerin hayatında mutlaka bir kez yaptırması gereken ve 221 tane besin içerisinde hangi besinin kendisine karşı faydalı, hangilerinin zararlı olduğunu bulabildiğimiz bir yöntem" dedi.
Çocuklara da 'Besin Duyarlılık Testi'nin yapılmasını tavsiye ettiklerini anlatan Diyetisyen Özatan, Özel Medicana Konya Hastanesi'nin yarıyıl tatili nedeniyle düzenlediği kampanya hakkında bilgi verdi. Özatan, 11 Şubat 2013 tarihine kadar 15 yaş çocuklarda bu testin 59 besin çeşidinde yapıldığını ifade ederek, tüm çocukları hastanelerine beklediğini sözlerine ekledi.
(İP-ÖZ-Y)

05.02.2013 12:22:41 TSI

Editör: Wan Haber