Fenerbahçe'nin kaptanı Volkan Demirel, takımın devre arası hazırlıklarını yaptığı Antalya kampında önemli açıklamalarda bulundu.
Volkan Demirel Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarı hazırlıklarını sürdürdükleri Antalya kampında basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Antalya kampında güzel bir çalışma ortamı olduğunu ve iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek, iki yıl önce daha zor bir durumda kamp yaptıklarını ve daha zor durumda şampiyonluğu elde ettiklerini vurgulayarak, "Bu sefer şartlar biraz daha lehimize gibi. Gerçekten inandığımız, istediğimiz ve beklediğimiz tek şey, sezon sonu yarışabildiğimiz her dalda mutlu sona yaklaşabilmek" dedi.
Bu yıl üç kulvarda yarışacaklarını ve işlerinin daha zor olduğunu kaydeden Demirel, "İnşallah üç hedefe de ulaşmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İnanmadan, kendine güvenmeden, bazı şeyleri istemeden bunları gerçekleştiremezsiniz. Tüm takım arkadaşlarım taşın altına elini sokacak. Sezon sonunda camiamız, en önemlisi de kendimiz, şampiyon olduğumuz takdirde mutlu olacağız. Ben ve takım arkadaşlarım her şeyin farkındayız. Bir haftadır buradayız, bir haftadır herkes üzerine düşeni söyledi ve taraftarımızın da söylediği gibi artık eylem zamanı. İlk maçtan itibaren bu eylemimizi gerçekleştireceğiz. Eminim sezon sonu Fenerbahçeli herkes mutlu olacaktır" şeklinde konuştu.

"AKLIMIZDAKİLERİ EYLEM OLARAK SAHAYA DÖKERSEK 2 YIL ÖNCEKİ BAŞARIYI TEKRAR ELDE EDECEĞİZ"
Demirel, bir basın mensubunun iki yıl önceki kadronun daha güçlü olduğu yönündeki sorusuna, iki yıl önce puan farkının daha yüksek olduğunu, şimdi ise puan farkının daha az gibi gözüktüğünü söyledi.
Fikstüre baktıklarında daha avantajlı gözüktüklerini anlatan Volkan Demirel, "Birinci işimiz Fenerbahçe. Geçmişte Fenerbahçe'nin neler yapabildiğini ve neler yapabileceğini bildiğimiz için daha iyi önümüzü görebiliyoruz. İnşallah aklımızdakileri eylem olarak sahaya dökersek 2 yıl önceki başarıyı tekrar elde edeceğiz. Hedefimiz her maçı kazanmak. 'Şampiyonluk için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Bunu yapmak için takım arkadaşlarım elinden geleni yapacak" ifadesinde bulundu.

"KAMPA GELDİĞİMİZDEN BERİ BEN VE TECRÜBELİ ARKADAŞLARIM, GEÇMİŞİ BİR TARAFA BIRAKARAK YENİ BİR SAYFA AÇMAYA ÇALIŞIYORUZ"
Volkan Demirel, "Deplasmanda daha başarısız oluyorsunuz, bunu nasıl değerlendiriyorsun?" sorusuna, "Ligin ilk yarısında deplasmanlarda istenilen puanları alamdık ve daha fazla puan kaybettik ama geçmişi kurcalamak Fenerbahçe'yi geriye götürecektir. Buraya geldiğimizden itibaren ben ve tecrübeli arkadaşlarım, geçmişi bir tarafa bırakarak yeni bir sayfa açmaya çalışıyoruz. Başaracak güçte olduğumuzu arkadaşlarıma dile getirdim. Şu anda hesaplaşma ve köstek olmak değil, birliktelik zamanı. Tabi ki insanlarımız sabırsız. Ben de sabırsızım. Ben de istediğim bir şey olmayınca tepkimi koyabiliyorum. Bunları bir kenara bırakıp köstek değil, destek olma zamanı" şeklinde cevap verdi
Demirel, sezonun sonda sözleşmesinin biteceğinin hatırlatılması üzerine ise, "Kariyer planım Fenerbahçe. Fenerbahçe'de futbolu bırakmak istediğimi her yerde söyledim. Sözleşmemin bitmesi çok önemli değil. Şu anda önemli olan 5 ayda elimizden gelen tüm gayreti göstermek" açıklamasında bulundu.

"HİÇBİR YERDE FUTBOLCULARIN TOPLANIP HOCASININ GÖREVE DEVAM ETMESİNİ İSTEMESİNİ DUYMADIM"
Alex'in ayrılmasını ve teknik direktör Aykut Kocaman'ın istifa edip sonra tekrar takımın başına dönmesini de değerlendiren Demirel, iki olaydan da takımın etkilendiğini dile getirdi.
Saha içince ve dışında zor anlar yaşadıklarının altını çizen başarılı kaleci, "Geçen yıl da çok zor durumlardan çıktık ve yarım puanla şampiyonluğu kaybettik. Bu yıl da zor durumlarımız oldu, bazı arkadaşlarımızın takımdan ayrılması söz konusu oldu. Bunları biz de istemedik. İsterdik ki hep beraber olalım, hep beraber yarışmaya devam edelim. Ama bazı kararlar alınıyor ve bunlara uymak zorundayız. Hocamız istifa etti, biz futbolcular toplandık. Hiçbir yerde duymadım futbolcuların toplanıp hocasının göreve devam etmesini istemesini. Hocamızın bizi bırakması ve başkasının gelmesinin bize fayda sağlayacağına inanmadık. Bırakmasının yanlış olacağını, alınan sonuçların futbolcuların suçu olduğunu biliyoruz. Karabükspor maçında kazanmak için hiçbir şey yapmadık. O maçın sorumlusu bizdik. Bu yüzden hocamızın arkasında bulunduk" şeklinde konuştu.
Volkan Demirel, Kardemir D.Ç. Karabükspor maçında ıslıkları ve tepkiyi hak ettiklerini, aynı duruma bir daha düşmeyeceklerini kaydetti.

"HER ZAMAN FENERBAHÇE KONUŞULUYOR"
Derbiden sonra psikolojik baskı olup olmadığı sorulan Volkan, derbiden sonra baskı olmadığını, bunu hiçbir Fenerbahçeli'nin düşündüğüne inanmadığını ifade etti.
Her zaman üstün olan takımın konuşulduğuna dikkati çeken sarı-lacivertlilerin kaptanı, "Bakıldığında her zaman Fenerbahçe konuşuluyor. Ben Fenerbahçe'nin futbolcusuyum ve bana Fenerbahçeli taraftardan çok Galatasaraylı taraftardan mesaj geliyor. Zannetmiyorum ki Galatasaraylı bir futbolcunun Fenerbahçeli taraftardan bu kadar mesaj, bu kadar tepki aldığını. Olumlu ya da olumsuz. Yükseklerde fırtına çok olur. Fenerbahçe bir oyuncu getiriyor, o konuşuluyor. Fenerbahçe'den bir oyuncu gidiyor, o konuşuluyor. Fenerbahçe yere vuruyor, o konuşuluyor. Fenerbahçe yukarı çıkıyor, o konuşuluyor. Demek ki Fenerbahçe daha üstün" diye konuştu.
Sakatlığı ile ilgilide bilgiler veren Demirel, "Şu anda sakatlığımdan dolayı herhangi bir sıkıntım yok. Kayserispor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Galatasaray ve Karabükspor maçlarında yediğim gollerde hatam vardı. Ancak o sırada üst adale yırtığım vardı. Bu nedenle zorlandım. Hem hamlelerimden hem de performansından ben de memnun değildim. İkinci yarıyla beraber performansımı yükselterek daha faydalı olacağıma inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Volkan, takıma takviye gerekip gerekmediği konusunda, takımdaki eksikliklerle ilgili hem yönetim hem de hocaların çalışma yaptığını belirterek, "En kısa zamanda bazı şeylerde netleşme olacaktır. Eksikliklerimiz olduğu ya da daha iyi yönlerimizin olduğu bir gerçek. En kısa zamanda iyisini ön plana çıkarmak, kötüsünü de geri plana atmak istiyoruz" açıklamsını yaptı.
(BH-RFK-S)

11.01.2013 16:46:12 TSI

Editör: Wan Haber