Türk spor tarihinde ilk kez, takım sporlarında sekiz Türk voleybol takımı bir üst tura çıktı.
Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Liginde Eczacıbaşı Vitra ve Vakıfbank Spor Kulüplerimiz 6'lı Play-off'a; Fenerbahçe Spor Kulübümüz CEV Kupasında yarı finale, İlbank Spor Kulübümüz Challenge Kupasında çeyrek finale yükseldiler.
Erkekler Avrupa Şampiyonlar Liginde Arkas Spor Kulübümüz 6'lı Play-off'a, Halkbank ve Maliye Milli Piyango Spor Kulüplerimiz Erkekler CEV Kupasında yarı finale, Galatasaray Spor Kulübümüz de Challenge Kupasında çeyrek finale çıktı. Galatasaray Daikin bayan Voleybol takımımız Şampiyonlar Ligi 4'lü finalinin İstanbul'daki ev sahipliğini üstlenmiş olması nedeniyle, toplamda 9 takımla Avrupa'da yola devam ediyoruz.
Şampiyonlar Ligi statüsü gereği 6'lı Play-off'ta Eczacıbaşı Vitra ile Vakıfbank takımlarımız karşı karşıya gelecek. İstanbul'da yapılacak 4'lü finalde takımlarımızdan biri, Galatasaray Daikin Voleybol takımımızla ilk gün yarı finalde karşılaşacak. Şampiyonlar Ligi finalinde mutlaka bir Türk takımı mücadele edecek. Avrupa Şampiyonlar Ligi Erkekler 6'lı Play-off'ta ise Arkas Spor Kulübümüz, Polonya'nın Zaksa Kedzierzyn-Kozle takımı ile 4'lü finale çıkmak ve yoluna devam etmek için mücadele edecek. Bayanlar CEV Kupasında Fenerbahçe Spor Kulübümüz yarı finalde yoluna devam ediyor. Erkekler CEV Kupasında Halkbank ve Maliye Milli Piyango Spor Kulüplerimiz yarı finalde rakiplerini eleme başarısını gösterirlerse, CEV Kupası finalini aralarında oynayacaklar.
(SU-MFS-MFS-S)

25.01.2013 17:56:20 TSI

Editör: Wan Haber