Çanakkale otoyolu Koyundere mevkisinde viyadük inşaatında dün saat 11.30'da beton dökümü sırasında çelik konstrüksiyon iskele çöktü. 4 işçi tonlarca demir ve harcın altında kalırken, 7 işçi de yaralandı. Kurtarma ekipleri ilk olarak beton pompacısı İbrahim Yurt'un (43) cesedine ulaştı. Harcın altında kalan diğer işçiler Mehmet Reşit Işık (40), Hakan Bilmez (42) ve Sefer Aslan (22) çıkartılması için itfaiye, AFAD, AKUT ekipleri seferber oldu. Ekipler saatler ilerledikçe donmaya başlayan betonu parçalamak için büyük çaba harcadı. Saat 21.00'den sonra 3 işçinin cesedi çıkarıldı. 4'üncü işçinin çıkarılması için çalışmalara devam edildi.

Eksik vida suçlaması
Başka şantiyeden gelen işçiler, iskelenin çelik aksamındaki cıvatalarının eksik olduğunu, bu yüzden beton dökülürken ağırlığı taşıyamadığını ileri sürdü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İşyeri Güvenliği ekipleri ve Olay Yeri İnceleme ekipleri, çöken viyadükte inceleme yaptı.

BAYRAMDAN SONRA EVLENECEKTİ

Aslan'ın askerden geldikten sonra nişanlandığı ve Kurban Bayramı'nın ardından evlenmeyi planladığı öğrenildi.

Enkaz altından çıkarılan cesetler, Menemen Devlet Hastanesi morguna götürülürken, ekiplerin bölgedeki çalışması sürüyor.

İzmir çevre yolunun Koyundere mevkisinde inşaatı süren köprünün iskelesi harç dökülmesi sırasında çökmüş, 4 işçi enkaz altında kalmıştı.

Editör: Wan Haber