Bir kahvaltı salonunda ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen VİŞAD Başkanı Fevzi Donat ve üyeler, burada kısa açıklamalarda bulundu. Van ile ilgili hedeflerini ve heyecanlarını paylaşmak için kente geldiklerini belirtti. İstanbul’un zor bir metropol olduğunu vurgulayan Donat, “Bu zor şehirde biz Vanlılar eğer güçlerimizi bir araya getirebilirsek, dayanışma içinde olabilirsek ayakta kalabiliriz ve söz sahibi olabiliriz” dedi.


Van Dernekleri Federasyonu'na bağlı 17 derneğin bulunduğuna dikkat çeken Donat, “Birinci hedefimiz, İstanbul ve diğer illerde bulunan tüm Van ve Vanlıları temsil eden derneklerini federasyon çatısı altında birleştirmektir. Aynı şekilde Van ile ilgili derneklerimizi de yine bünyemize alacağız” ifadelerini kullandı.

Van kahvaltısının rekor denemesine değinen Başkan Donat, “Tarihinde ilk defa belediyesiyle, valiliğiyle, ticaret odasıyla, odaları ve halkıyla Türkiye’ye mesaj veriyor. Hem rekor açısıyla bir mesaj hem de birlik ve beraberliği, dayanışmayı ortaya koymak adına bir mesajdır. Bu organizasyonda emeği geçen herkese federasyon adına ve dernek adına teşekkür ediyorum. Bunun bir milat olduğunu düşünüyorum. Bizler VİŞAD olarak bu heyecanı sizlerle birlikte yaşamak için geldik” şeklinde konuştu.

Guinness Rekor Proje Koordinatörü aynı zamanda Rescate Hotellerin Yönetim Kurulu Danışmanı Şule Gökırmak ise İstanbul’da ki iş kadınları ile birlikte Van’a destek olmak için kentte geldiklerini belirterek, “Rekor denemesi için Van’dayız. İnşallah rekoru kıracağız ve Van kazanacaktır” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber