İstanbul’daki bir otelde gerçekleşen kongreye AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk’ün yanı sıra İran-Türkiye İş Adamları Derneği Başkanı Mehdi Julazade, Alman-Türk İşverenler Derneği Başkanı İsmet Zeytin ve STK temsilcileri ile Vanlı iş adamları katıldı. Tek liste halinde gidilen seçim sonunda tüm delegelerin oy verdiği mevcut başkan Ahmet Fatih Hatunoğlu, tekrar VİŞAD Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi. Seçim sonunda bir teşekkür konuşması yapan Hatunoğlu, 2,5 yıl önce 25 kişilik bir ekiple kurulan VİŞAD’ın 5 ay sonra birinci kongresini 47 kişiyle gerçekleştirdiğini belirterek, bugün ise üye sayılarının 200’e ulaştığını söyledi. Her gün yeni katılımlarla VİŞAD’ın giderek güçlü bir yapıya kavuştuğunu ifade eden Hatunoğlu, “Ben burada ilk gün bizimle yola çıkan tüm yol arkadaşlarıma duruşlarından, gayretlerinden, maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunarım. Bu hayırlı adımımızı destekleyen başta üyelerimize, STK’larımıza, kurum ve kuruluşlarımıza da ayrıca şükranlarımı sunarım” dedi.

“HEDEFİMİZ, BÜTÜN ÜNİVERSİTELERDE ÖRGÜTLENMEK VE BÜROKRATLAR YETİŞTİRMEKTİR”

VİŞAD’ın Türkiye ekonomisine katkısının 1,5 milyar TL, istihdama katkısının ise 20 bin olduğunu vurgulayan Hatunoğlu, hedeflerinin 2016 yılı sonuna kadar üye sayılarını bine ulaştırmak olduğunu söyledi. VİŞAD’ın hiç bir ideolojinin veya herhangi bir siyasi partinin tarafı olmadığını dikkat çeken Hatunoğlu, “Kimsenin arka bahçesi olmayacağımızı her platformda dile getirdik ve bundan sonrada dile getirmeye devam edeceğiz. Bizim için önemli olan Vanlılıktır. Bulunduğumuz metropollerde Van kimliğini oluşturmak, bunun alt yapısını hazırlamak ve geleceğe dair planlar yapmak bizim en önemli ilkelerimizdendir. Biz, özelde Van, genelde ise ülkemizin menfaatleri doğrultusunda hep hareket ettik ve bundan sonra da bu ilke doğrultusunda yolumuza devam edeceğiz. Elbette bu ilkeyi halkımızın değerleriyle ve onların geleceğiyle de irtibatlı kıldık. Bunun için bir takım projeler üretip üzerinde çalışmalar başlattık. Öncelikli olarak farklı şehirlerde şubeleşme çalışmalarımız oldu, başta Van ve Antalya’da şubelerimizi kurduk, ardında İzmir ve Ankara için çalışmalara başladık ve bu çalışmalarımızı aktif olarak devam etmektedir. Bunun yanında geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimleriyle yakından ilgilenerek, onlarla birlikte sorunları tespit edip, çözüm noktasında çaba gösteriyoruz. Bu minvalde, Türkiye’nin dört bir yanında okuyan üniversite öğrencilerimizle elimizden geldiğince irtibata geçtik ve şu an 7 üniversitenin katılımıyla VİŞAD Öğrenci Birliği’ni kurduk. Hedefimiz bütün üniversitelerde örgütlenip, geleceğe dair beyin takımları oluşturmak, üye şirketlerimizin kalifiye personel ihtiyacını karşılamak ve bürokrat yetiştirmeyen bir il olarak bürokrat yetiştirebileceğimiz bir yapı kurmaktır. Böylece hem bölgemizin, hem de ilimizin sorunlarını ele alacak daha etkili bir lobi ve kalıcı alt yapı çalışmaları oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

Van’da çalışmaları sırasında bir takım sıkıntılarla karşılaştıklarını da sözlerine ekleyen Hatunoğlu, “Özellikle Van-İran arası ticari ilişkilerin yeterli oranda olmaması, sınır kapılarındaki sorunlar, serbest bölgenin olmaması karşımıza çıkan en önemli sorunlardandır. Halbuki Van, bölgemiz ve ülkemiz için son derece önemli bir konuma sahip olan Türkiye ve İran'ın karşılıklı olarak ticari imkanlarının değerlendirilmesi noktasında çok büyük önem arz etmektedir. Dolayısı ile bu sorunların artık çözülmesi ve gereken adımların zaman kaybetmeden atılması gerekmektedir. Bunun için kurum olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya hazır olduğumuzu bilmenizi isteriz” şeklinde konuştu.

visad.jpg

“TEK TERCİHİMİZ BARIŞTIR”

1 Kasım seçimleri ile Türkiye’nin yeni bir sürece girdiğini dile getiren Hatunoğlu, “Tek başına elde edilen iktidarın ülkemize barış, huzur, istikrar ve bereket getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim. Siyasi gelişmelerin etkili olduğu bölge ekonomisi, en ufak negatif durumun bile çeşitli sıkıntılara neden olduğu hepimizin malumudur. Dolayısıyla bölgenin tüm hassasiyetleri göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Yeniden çatışma ortamı, sadece ekonomik sıkıntılara neden olmayacak, bundan önemlisi yıllardır biriken acılarımızı daha da derinleştirmesine neden olacaktır. Bu sebeple hükümetin yürütmüş olduğu çözüm sürecindeki barış görüşmelerinin iyi niyet çerçevesinde yeniden başlatılması hayati bir öneme sahiptir. Bu anlamda devlet başta olmak üzere tüm kurumlar, STK’lar ve bireylerin bu konuda özveriyle hareket etmesi gerekmektedir. VİŞAD olarak bizim tercihimiz sadece ve sadece barıştır. Çünkü her açıdan istikrarlı geleceğimiz barış üzerinde kuruludur. İlk adımı attığımız bu erdemli ve hayati önem taşıyan yolda, sizlere bir sözümüz vardı. Biz demiştik ki; ‘Ey Vanlılar! Toparlanın, güç birliğine gidiyoruz.’ Şükürler olsun ki bugün, o güce emin adımlarla ulaşıyoruz ve bugün o güç birliğinden, işbirliğine adım atıyoruz. Ben duygu ve düşüncelerle, yürüdüğümüz bu yolda bizden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber