Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçe Kaymakamlığı tarafından SODES kapsamında, okuma salonlarına devam eden 900 öğrenciye giyim yardımı yapıldı.
Hürriyet Mahallesi'nde bulunan gençlik merkezini ziyaret eden Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, burada SBS'ye hazırlık yapan öğrencilere ayakkabı ve giyim yardımında bulundu. Tek tek sınıfları gezen Kaymakam Kotan, öğrencilerle ilgilenerek hedeflerini sordu ve öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Birçok öğrencinin sorularını da cevaplayan Kotan, öğrencilerden gelen gezi taleplerini de kabul ederek komşu illere yapacakları geziler için yardımcı olacağı sözünü verdi.
Kaymakamlık ve Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından SODES projesi çerçevesinde eğitim veren okuma salonlarının proje koordinatörü Hüseyin Yelmer ise, ilçede bulunan 4 okuma salonlarında toplan 900 öğrencinin ücretsiz olarak kurs gördüğünü, SBS'ye yönelik kurslarının devam ettiğini, öğrencilere yapılan yardımların ve ziyaretin kendilerine ve öğrencilere büyük moral verdiğini söyledi. İlçenin eğitim seviyesinin yükselmesi için özellikle kenar mahallelerde oturan maddi durumu düşük öğrencilere bu hizmeti verdiklerini dile getiren proje koordinatörü Yelmer, öğretmenlerin gayretleri ve ailelerinin desteğiyle, öğrencileri tercihli liselere hazırladıklarını belirtti.
Kaymakam Muhammed Lütfi Kotan'ın yardım dağıtımına ilçedeki gazeteciler de yardımcı olarak, öğrencilere paket verdi.
(EZ-SO-Y)

22.12.2012 17:34:10 TSI

Editör: Wan Haber