Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesini ziyarete gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Viranşehir gerçekten viran olmuş" ifadesine, ilçenin BDP'li Belediye Başkanvekili fotoğraf göstererek karşılık verdi.
Geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi ve 6 bakanın da katılımıyla Viranşehir ilçesinde toplu açılış gerçekleştirmişti. Açılışta konuşan Erdoğan'ın, "Burası Viranşehir, gerçekten viran olmuş" sözlerine, BDP'li Belediye Başkanvekili Mahmut Barun, ilçede bir köy yolunda aracın çamurda kalması sebebiyle at arabası tarafından çekilmesini gösteren fotoğrafla karşılık verdi.
Eline fotoğrafı alıp basın açıklaması yapan Mehmet Burun, karayollarının ilçede yaptığı yol çalışması nedeniyle ilçenin çamura bulandığını söyledi. Burun, Başbakanın Viranşehirlilere elektrikle ilgili sözlerine karşılık da, "Başbakan bu sözleri başka bir şehirde söyleyemez. Halkı elektrik hırsızı olarak gördüğünü ima etti. Bugün Urfa Milletvekili Mehmet Akyürek'in 3 bin dönüm tarlası var. Tarlalarını elektrik ile suluyor. Araştırın kendisi elektrik faturası veriyor mu acaba" diye konuştu.
Belediye Başkanvekili Burun, Başbakan Erdoğan'ın Viranşehir'de belediye ile ilgili yaptığı konuşmalara da cevap verdi. Açıklamasında, Başbakanın yurttaşlara ait boş arazileri cadde gibi gördüğünü öne süren Burun, miting yapılan alanın yeni imara açıldığını ve inşaat alanı olduğunu, bunu AK Partili ilçe yöneticilerinin çok iyi bildiğini savunan Burun, şunları söyledi:
"Başbakan orayı cumhuriyet meydanı mı sandı? Yoksa başka bir niyeti mi vardı bilemiyorum. Fakat oralar daha yeni imara açılmış ve yurttaşlara ait arsalardır. Hepsi inşaat halinde olan yerlerdir. Belediye çalışmıyor diyor. Bunlar doğru değil. Söylediği sözler çok yanlış sözlerdir. Bizler göreve geldiğimiz günden beri halkımıza hizmet aşkıyla çalışıyoruz. Yine kaçak elektrik için söylediği sözler, halkın gururunu rencide edecek türden sözlerdir. Bu halk bu sözleri hak etmiyor. Urfa Milletvekili Mehmet Akyürek'in 3 bin dönüm tarlası var ve hepsi elektrik ile sulanıyor. Akyürek elektrik faturası ödüyor mu? Bakmak lazım."
Çamurda mahsur kalmış vatandaşların fotoğraflarını da basın mensuplarına gösteren Burun, "Bu fotoğraflar yeni çekilmiş fotoğraflar. At arabası ile çamurda kalan arabalar kurtarılmaya çalışılıyor. Başbakan Viranşehir'e çamur içinde diyor. Önce kendisinin hizmet götürmesi gereken köylere baksın. Bu köylere AKP'nin hizmet götürmesi gerekiyordu. Yeşil Alıç köyünde yollar bozuk kanallar tıkanmış durumda bizden yardım istediler. Başbakan onları görmüyor. Fakat belediyeyi çalışmamakla itham ediyor. Yaptığımız çalışmalar göz önündedir. Yine ilçede bu yıl oluşan çamur ise karayollarının yaptığı çalışmalardan kaynaklanıyor. Fotoğraflarda görüyorsunuz. Karayolları ilçenin her tarafına toprak yığmış ve bu toprak tabi çamur olarak ilçe merkezine geliyor" dedi.
Burun, konuşmasına şöyle devam etti: "Viranşehir Belediyesi halk için çalışır. Belediye yönetimini aldığımız günden bu yana belediyemizin bütün projeleri halkı temel alan, ekolojik, demokratik ve cinsler arasında eşitliği benimseyen bir anlayışla yürütülmüştür. Bu nedenle bütün çalışmalarımızda dezavantajlı gruplara pozitif destek sunulmuş, halkın çıkarı esas alınmıştır. Bundan olacak ki başta Belediye Başkanımız Leyla Güven, eski Belediye Başkanımız Emrullah Cin ve bazı meclis üyelerimiz haksız, hukuksuz bir şekilde, siyasi nedenlerden dolayı gözaltına alınmış tutuklanmışlardır. Peki bizler, yani tutuklanan bu ekip ne yaptı? Belediyeyi devir aldığında 3 milyon borç, işçilerin ödenmeyen 24 maaşı ve tam bir enkaz. Belediye başkanlarımız olağanüstü bir çabayla, gece gündüz çalışarak ilçemizin çehresini değiştirmiştir. Çok söze gerek yok. Halkımız gerçeği herkesten daha iyi biliyor. 13 yıl önce kentin içinde bulunduğu ilkelliği o dönemin gazete sayfalarında bulabilirsiniz. Sayın Başbakan ilçemize yaptığı ziyaret sırasında ilçemizin viran bir halde olduğunu ifade etti ve kentimizin çamurdan geçilmediğini söyledi. Üç beş gün bekledik. Halkımızın tepkilerine göre hareket etmek adına cevap için bir süre bekledik. Ve gördük ki halkımız Başbakanın söylediklerine itibar etmedi. Çalışmalarımızı herkes takip ediyor. Nereden nereye getirdiğimizi biliyor. Bunun için reklama ihtiyacımız yok. Biz 13 yıldır çalışmalarımızı aralıksız devam ettiriyoruz. Çamur meselesine gelince, kentin ortasından bir hançer gibi geçen uluslararası yolun üç yıldır bitirilmediği, kentin yarısının bu yol yapımı nedeniyle inşaata dönüştüğü ortadayken, çamurlu yolları belediyeye ait göstermek olsa olsa körlük olur. Bu yol 2010'da bitmesi gerekirken, halen devam ediyor. Bu açıdan devlete ait olan yolun bütün aksaklıklarını bizler, yani Viranşehir yaşıyor. Mağdur olan biziz, eleştirilen biziz. Eleştiriye açığız ama yalan yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltmak etik değildir. Biz bu nedenle söylenenleri halka havale ediyoruz."
Burun, açıklamasının sonunda belediye olarak yaptıkları hizmetler konusunda da şunları kaydetti: "Kentimizin kanalizasyon sorunu kentin genelinde çözülmüştür. Açıkta akan lağım suyu yoktur. Ayrıca yeni itfaiye binası yapıldı, 50 yıl ihtiyaca cevap verecek belediye binası hizmete sunuldu. Bütün okulların bahçelerine kilitli parke taşı döşendi, bank ve pergola ihtiyacı karşılandı."
(EZ-SO-Y)

03.01.2013 18:29:05 TSI

Editör: Wan Haber