Bir kahvaltı salonunda gazetecilerle bir araya gelen Başkan Siyahtaş, 2014 yılında kurulan VİMED’in Van ve ilçelerdeki internet haber sitelerinin oluşturduğu bir oluşum olduğunu belirtti. 21 Şubat 2015 tarihinde yapılan seçimle yönetime geldiklerini anımsatan Siyahtaş, “Derneğimizi kurduğumuz ilk dönemden bu yana internet haber sitelerinin daha aktif bir şekilde okuyucu kitlelerine hitap etmesi için çaba sarf ettik. Bu çalışmalarımız çerçevesinde siteler ile ilgili bir takım düzenlemeler ve olması gerektiği şekilde kamuoyunu doğru, tarafsız ve objektif bilgilendirmeleri yönünde internet sitelerinde bir takım değişiklikler yapmaları yönünde uyarılarda bulunduk. Bu uyarılarımız neticesinde internet haber sitelerimiz gerekli eksiklikleri tamamladılar” dedi.


VİMED olarak daha kaliteli bir internet haberciliğinin oluşması adına çalışmalarının devam edeceğini ifade eden Siyahtaş, “Gazetecilik mesleğinde görev alan arkadaşlarımızın çalışma koşullarını çok iyi bir şekilde biliyoruz. Zor şartlarda haber yaptıklarını da iyi biliyoruz. Bu yönde gerekli kurumlar ve sivil toplum örgütleri ile görüşmelerimiz olacaktır” ifadelerini kullandı.


Kentteki gazetecilerin özellikle ulaşım yönünde yaşadıkları sıkıntıları Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya ile yapılan görüşmede dile getirildiğini belirten Siyahtaş, “Eş Başkan Bekir Kaya, bu konuyu değerlendireceğini bizlere aktarmıştı. Bununla ilgili girişimlerimiz ve çalışmalarımız devam edecektir” şeklinde konuştu.


Şu anda 34 üyelerinin bulunduğunu ve bu sayının Van için yeterli bir sayı olduğunu da sözlerine ekleyen Siyahtaş, “Kentte internet haberciliği yapan birçok site var. Özellikle de seçim dönemlerinde bu sayı daha da artıyor. Bizler bunun önüne geçemiyoruz. Çünkü yasal olarak bir yaptırımımız söz konusu değil. Özellikle bu konuda ajanslardan destek bekliyoruz. Yasal olmayan yollarla haberlerini kullanan sitelere karşı gerekli yasal işlemleri uygulamalarını bekliyoruz” dedi.

Editör: Wan Haber