Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Baki Çelik'i ziyaret eden Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Nguyen The Cuang, Antalya'ya kardeş şehir teklifinde bulundu.
Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Nguyen The Cuang ve beraberindeki heyet Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Baki Çelik'i ziyaret etti. Başkan Vekili Çelik, ziyaretten dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "Antalya Türkiye'nin önemli şehirlerinden biridir. Turizm potansiyeli olan bir ildir. Türkiye'den Vietnam'a turistlik geziye gidenler oluyor. İlişkilerin gelişmesi adına elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi.
İKİ ŞEHRİN BENZER ÖZELLİKLERİ VAR
Vietnam Ankara Büyükelçisi Nguyen The Cuang ise Türkiye'nin kendileri için özel bir yer olduğunu belirterek, "Vietnam ile Türkiye arasındaki ilişkilerin 35'inci yılındayız. Bu ilişkileri geliştirmek için her türlü girişimi yapmaya hazırız. 91 milyon nüfusla önemli bir potansiyelimiz var. Vietnam'ın Nha Trang şehri Antalya'ya çok benziyor. İki şehrin kardeş şehir olmasını istiyoruz. Böylelikle ilişkilerimiz daha da güçlenir" diye konuştu.
Ziyaret sonunda Başkan Vekili Baki Çelik, Vietnam Büyükelçisi'ne Antalya'yı tanıtan çeşitli hediyeler takdim etti.
(SK-Y)

23.01.2013 12:12:18 TSI

Editör: Wan Haber