Dünyanın en popüler video izleme sitelerinden birisi olan Vimeo, 2004 yılından beri faaliyette ve 22 milyondan fazla kullanıcıya sahip. Oldukça popüler olan Vimeo, tabii ki Youtube'un hala bir hayli gerisinde. Vimeo tarafından bugün yapılan duyuruya göre, artık Vimeo da 4K videolara destek vermeye başlıyor.

 

 

Ancak bu 4K video desteği Youtube'unki ile aynı değil. Hatta bu özellik bazı kullanıcıların beklentilerini de karşılamayacak gibi gözüküyor. Zira Vimeo'ya yüklenen 4K videoları bilgisayara indirerek izleyebileceksiniz. Vimeo CTO'su Andrew Pile tarafından yapılan açıklamalara göre, 4K video paylaşımı için hala zaman var.

 

 

Öte yandan ilerleyen zamanlarda Vimeo'ya, Youtube'da olduğu gibi tam anlamıyla 4K desteği gelmesi bekleniyor.

 

Emre Çetinkaya - Teknokulis

 

VİMEO NEDİR?

Vimeo, ABD tabanlı video paylaşım sitesidir. Zach Klein ve Jake Lodwick tarafından Kasım 2004'te kurulmuştur. Vimeo, Youtube'a doğrudan bir rakip olarak hizmet vermektedir. Ancak Youtube'a göre odağında daha çok film gibi uzun videolar vardır.

 

4K NEDİR

Açılımı four kings olan ingilizlerin en ünlü cs klanı..diğer bazı oyunlarda da faaliyetleri bulunmakta
4K çözünürlüğü çoğunlukla dijital filmlerde ve bilgisayar grafiklerinde kullanılan bir çözünürlük formatıdır. 4K'da yatay çözünürlük yaklaşık 4.000 pikseldir. Yatay çözünürlük açıklanan oran aynı zamanda 720p ve 1080p dikey sayısını temsil eder.

 

Editör: Wan Haber