Adana'da işten çıkartılmasından sorumlu tuttuğu kahyayı öldürdüğü iddiasıyla "Kasten adam öldürme ve yağma" suçundan ömür boyu hapse mahkum edilen sanığın bu cezası, vicdan azabı çektiğini söylemesi ve iyi halden dolayı 25 yıla indirildi.
Edinilen bilgiye göre, Ağustos 2012'de Doğankent beldesindeki Çırık Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Mustafa B.'ye ait çiftlik evinde işçi olarak çalışan Mehmet Özturhan'ın (49) işine son verilince sorumlu tuttuğu Erdoğan Çeken (59) ile tartıştı ve onun tüfeği ile öldürdü. Jandarma zanlıyı, ayak izinden takip ederek intihar etmek üzereyken yakaladı. Zanlı yakalandıktan sonra adliyeye sevk edilerek Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı.
Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde son duruşmada Mehmet Özturhan, suçlamaları kabul etmeyerek, "Birlikte çalışmış ve oradan ayrılmıştım. Aramızda sorun yoktu. Beni işveren işten çıkarmıştı. İş aradığım için yanına gittim. İçeride oturmamı işverenin beni görmemesini istedi. İçeri girip, çıktığında elinde tüfek vardı. Oradan gitmemi yoksa öldüreceğini söyledi" dedi.
Kahyanın elinden düşen poşetteki saçmaların yere saçıldığını ileri süren sanık, "Tüfeği elinden aldım. Saçmalara basınca ayağım kaydı. Bu sırada tüfek ateş aldı. Kaza ile öldü. Vicdan azabı çekiyorum pişmanım" dedi.
Ölenin oğlu Adem Çeken, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.
Mahkeme, zanlıya önce "kasten adam öldürme ve yağma" suçlarından ömür boyu hapis cezası verdi, ardından sanığın bu cezasını vicdan azabı çektiğini söylemesi ve iyi halden dolayı 25 yıla indirdi.
(FKE-AŞ-Y)

03.12.2012 10:33:59 TSI

Editör: Wan Haber