Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun, cemiyet üyelerinin ve birinci derece yakınlarının sağlık ile ilgili hizmetlerden öncelikli ve avantajlı olarak faydalanabilme noktasındaki görüşmeleri sonuçlandı. Hastanenin düzenlediği kahvaltı programında, VGC Yönetim Kurulu üyeleri ile Özel İstanbul Hastanesi Yönetim Kurulu üyeleri bir araya geldi. VGC ve Özel İstanbul Hastanesi arasında yapılan anlaşmaya göre, SGK ve Emekli Sandığı güvencesi bulunan cemiyet üyeleri ile birinci derecedeki yakınları bu anlaşma ile hem ayakta tedavilerde hem de yatarak tedavilerde sözleşmenin getirmiş olduğu tüm avantajlardan faydalanabilecek.


ÇİÇEKSAY, “BÖLGENİN EN BÜYÜK ÖZEL HASTANESİ OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”
İmza töreninde konuşan Özel İstanbul Hastanesi Genel Direktörü Ömer Çiçeksay, “Van’ın en büyük ve tek gazeteciler cemiyeti olan Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti ile bu protokol anlaşmasına vardığımızdan dolayı mutluyuz. Bünyesinde 100’den fazla gazeteci bulunan bu cemiyet üyelerine ve onların birinci dereceden yakınlarına imzaladığımız protokol çerçevesinde tüm tedavilerde özel avantajlar ve öncelikler sağlanacak. Şunu belirtmek isterim ki, 2006 yılında 34 yatakla 15 kişilik hekim kadrosu ile kurulan Özel İstanbul Hastanesi, bugünkü kapasitesi ile ciddi bir büyümeyi gerçekleştirmiş durumdadır. 2007 yılında tek binada hizmet vererek başlayan sağlık hizmet sunumu serüvenimize, 2011 yılının sonunda ek binamızın bitmesi ile birlikte kapasitemizi 181 yatak ve 52 hekim kadrosuna çıkararak devam etmekteyiz. Bünyemizde daha önce olmayan FTR, Beyin Cerrahi, Nöroloji, Cildiye, Göğüs Hastalıkları, Kardiyoloji, KVC, Çocuk Cerrahi, Plastik Cerrahi, Gastroenteroloji ve Tıbbi Onkoloji ile birlikte sadece Van’ın değil bölgenin de En Büyük Özel Hastanesi olarak sağlık hizmetleri noktasında ağımızı genişletmiş olduk. Özel İstanbul Hastanesi olarak bugün Van’ın yanı sıra bölge il ve ilçelerine de kaliteli sağlık hizmeti sunmakta ve referans hastane olma yolunda önemli adımlar atmaya devam etmekteyiz. Bu büyümemizi bir taraftan da ilde hizmet veren kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar, meslek örgütleri ve benzeri kuruluşlar ile yaptığımız anlaşmalar ile genişletiyoruz. Halkımıza en iyi hizmeti vermenin yanında, böylesi kuruluşların da sağlık hizmetlerimizden ayrıcalıklı olarak faydalanmasından mutluluk duyuyoruz. VGC ile yaptığımız anlaşma da bu anlaşmalardan biri. Umarım bu anlaşma iki taraf için de hayırlı olur ve biz de kıymetli basın mensuplarımıza en iyi hizmeti sunmuş oluruz” şeklinde konuştu.


GAZETECİLERİN SAĞLIĞI ‘EMİN ELLERDE’
Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu adına konuşan Cemiyet Başkanı Fatih Sevinç ise, taraflar arasında böyle bir anlaşma imzalanmasından ve hastane yönetiminin göstermiş olduğu sıcak tavırdan dolayı hastane yönetimine teşekkür etti. Sevinç “Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti olarak sayısı oldukça fazla olan üyelerimize böyle bir sağlık hizmeti sunma noktasında bu protokolü imzalamış olmaktan dolayı çok mutluyuz. Hele hele sunduğu kaliteli sağlık hizmetleri ile her gün biraz daha büyüyen Özel İstanbul Hastanesi ile böyle bir anlaşmaya varmak memnuniyetimizi biraz daha artırdı. Biz de cemiyet olarak her gün sayımızı artırıyoruz ve bu noktada üyelerimiz için en iyi hizmeti almak için böyle bir anlaşmanın gerekli olduğu kanaatine vardık. Yönetim Kurulu olarak Özel İstanbul Hastanesi yönetimi ile yaptığımız görüşmeler de oldukça olumlu geçti. Nihayetinde böyle bir anlaşmaya vardık. Cemiyet üyelerimiz bundan sonraki süreçte hem yatarak tedavilerde hem de ayakta tedavilerde birçok hizmetten avantajlı olarak faydalanabilecek. Buna ek olarak meslektaşlarımızın anne-baba, eş ve çocukları da buna dâhil olacak. Umarız bu çalışma ile biz de üyelerimize bir katkı sunmuş oluruz. Bu vesile ile tekrar hastane yönetimine ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.


İmza törenine, VGC Yönetim Kurulu üyeleri Selahattin Akdaş, Sıddık Güler, Osman Bekleyen, Şükrü Akyüz, Ömer Aytaç Aykaç ve Yahya Öylek, Özel İstanbul Hastanesi'nden ise İdari İşler Direktörü Soner Erkan, Tıbbı Direktör, Dr. Cem Kaya Köker ve Kurumsal Hizmetler Sorumlusu Süheyla Ayaz da katıldı.

Editör: Wan Haber