Düzce İl Genel Meclisi Kadın Erkek Eşitliği Komisyon Başkanı Harun Veziroğlu, il merkezinde kadına şiddet konusunda verilen eğitimlerden verimli sonuçlar alındığını söyledi.
Kadın Erkek Eşitliği ve Muhtelif İşler Komisyonu şiddet konusunda alınan tedbirler ve yapılan çalışmalar ile ilgili bir rapor hazırlandı.
Harun Veziroğlu tarafından meclise sunulan raporda şu bilgiler yer aldı. "İl Merkezinde Halk Eğitim Müdürlüğümüz tarafından aile eğitim ile ilgili kurslar açıldığı, özellikle anne ve anne adaylarına yönelik bu konuda kurslar verildiği, açılan bu kurslarda kadın haklarının ve kadın erkek eşitliği konusunun işlendiği, yaygın eğitim faaliyetlerine katılan kursiyerlere kadın ve çocuklara şiddetin zararları insan hakları, birlikte yaşama, iyi bir anne ve baba olmanın vasıfları, taciz, müstehcenlik, şiddet içeren programların izlenmesi ve yazıların okunmasının sakıncaları gibi konularda uzman ve rehber öğretmenler tarafından bilgiler verildiği, alkol, madde bağımlılığı, aile içi şiddet, taciz, erken evlilik, töre ve namus cinayetleri, anne ve çocuk sağlığı gibi konulu filmler, diziler, CD'ler kursiyerler tarafından izlendikten sonra olumlu veya olumsuz yöndeki eleştirileri öğrenciler tarafından alınıyor. Bu konuda bilgi alış verişi yapmaları sağlanıyor. Etik kültürünün çevreye yerleşmesi için öğrencilere, velilere ve kursiyerlere etik davranışlar sergilemelerinde teşvik edici çalışmalar yapıldığı, sosyal ve kültürel uygulama faaliyetlerinde kurslarda insan hakları evrensel beyannamesi ve etik kurallar hakkında bilgiler verildiği, kadın erkek eşitliği konusunda uzman kişiler tarafından verilen eğitimlerin çok daha verimli olduğu ve bunun artarak sürdürülmesi gerektiği komisyonumuzca tespit edilmiştir."
(AY)

07.01.2013 15:51:48 TSI

Editör: Wan Haber