Malatya'da, hayvancılığın sorunlarını görüşmek üzere, veteriner hekimlerle toplantı düzenlendi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün Milli Egemenlik Caddesi'nde bulunan hizmet binasının toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Nedim Şahingil, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü'nde görevli konu uzmanı veteriner hekimler, merkez ve ilçelerinde faaliyet gösteren serbest veteriner hekimler katıldı.
Toplantının açılışında bir konuşma yapan Ali Selvi, "Arkadaşlar sizlerle tanışmak, sorunlarınızı dinlemek ve Malatya hayvancılığının sorunlarına ortak bir çözüm bulmak için toplanmış bulunmaktayız. İnşallah burada alacağımız kararlar ve vereceğimiz mesajların ilimiz hayvancılığının sorunlarının çözümünde bir katkısı olur. Malatya'da hayvancılığın gelişmesi için her türlü gelişmeye müsait ortam var. Malatya'nın yüzde 47 gibi önemli bir mera alanı var. Mera alanları yeterince kaliteli mi değil, ama bu yüzde 47 önemli bir rakam. Mera alanının yanında oldukça geniş bir sulu tarım alanı var. Bunlar hayvancılığın gelişmesi için çok büyük avantajlar. Özellikle slajlık yem bitkilerinin ekiminde bu sulu tarım arazileri büyük avantaj. Bu kadar mera alanı ve sulu tarım alanına rağmen ilimizde büyük ve küçükbaş hayvan sayısı istenilen seviyede değil. Bu eksikliği hep beraber gidereceğiz. Sizler de aslında sürekli yetiştiricilerle içi içe olmanızdan dolayı bir nevi kamu görevi icra ediyorsunuz. Sizler de bizler gibi çiftçilerin sorunlarını yerinde tespit ederek çözümüne katkıda bulunuyorsunuz. Sizlerle bu toplantıda; ilimiz hayvancılığının gelişmesi için neler yapabileceğimizi, hayvan sağlığı, hayvan hareketleri, suni tohumlama, aşılama ve klinik çalışmalarınızla ilgili daha iyi neler yapılabilir bunları ele alacağız. Katılımınızdan ve katkılarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Ertuğrul Özdemir ise, bu toplantıyı düzenlediklerinden ve mesleki sorunlarına olan duyarlılıklarından dolayı Ali Selvi'ye teşekkür ederek, Veteriner Hekimler Odası olarak ilde hayvancılığın gelişmesi için her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını belirtti.
Toplantı, il müdürlüğünün serbest veteriner hekimlerden beklentisi ve serbest veteriner hekimlerin karşılaştığı problemlerin ele alınmasıyla, soru-cevap şeklinde devam etti.
(NA-SO-Y)

16.01.2013 17:39:55 TSI

Editör: Wan Haber