Çankaya Belediyesi Anka Spor Kulübü sporcularından veteran atlet Erdoğan Dulda, geçtiğimiz sene katıldığı iki büyük organizasyonda kazandığı kupaları Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'a hediye etti.
85 yaşında olmasına rağmen koşmaya devam eden Erdoğan Dulda, uluslararası bir konuma gelen ve geçtiğimiz Kasım ayında 34'üncüsü düzenlenen Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu'nda 15 km maraton klasmanında 1 saat 51 dakikalık derecesiyle yarışmayı tamamlarken, müsabakaya katılan en yaşlı atlet unvanı ile kupa almaya hak kazandı. Dulda, son olarak Ankara Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 93. yılı dolayısıyla düzenlediği 77. Büyük Ankara Koşusu'nda 40. kez koşarak hem Atası'na olan vefa borcunu ödemiş oldu hem de kırılması zor bir rekora imza attı.
Çankaya Belediyesi adına 8 seneden bu yana yarıştığını ve 75 yıllık spor yaşamında yaklaşık 500 yarışa katıldığını ifade eden Dulda, "Koşmanın yanı sıra yüzme, güreş, voleybol sporlarıyla ilgilendim ama hiçbir zaman koşmayı bırakmadım. Formumu sürekli spor yapmaya ve düzenli beslenmeye borçluyum. Ayrıca sabahları hanım iyi bakıyor, ben de tıraş olurken aynaya bakıyorum. Benim bu yaşıma kadar koşmamda emeği geçen Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'a şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Erdoğan amcanın yıllar boyunca kazandığı yüzlerce kupanın artık dolaplara sığmadığını ve kendisine yeni bir dolap yapacaklarını müjdeleyen Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ise, Uğur Mumcu'yu ölüm yıldönümünde anmak ve anısını yaşatmak amacıyla 27 Ocak'ta İstanbul'da koşulacak olan '3. Uğur Mumcu Koşusu'nda Dulda'ya başarı dileklerini ileterek, iyi bir derece ile dönmesi temennisinde bulundu.
(ZÇ-CC-Y)

19.01.2013 11:42:20 TSI

Editör: Wan Haber