İki adayın yarıştığı seçim, VESOB’un yeni hizmet binasında düzenlenen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan Kurulunun oluşturulması, faaliyet ve denetim raporlarının okunmasının ardından bir konuşma yapan VESOB Yönetim Kurulu Başkan adayı İsa Berge, artık hızla gelişen bir dünya içerisinde olduklarını belirterek, küresel ekonomi ve globalleşme ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Teknolojik sermayenin her geçen gün esnafı yok ettiğini vurgulayan Berge, “Her geçen gün internet ortamında alışveriş ortamının yapılması, ister istemez bizleri yıpratmaktadır. Elbette ki biz bu teknolojik değişimlerin karşısında değil yanında yer alacağız. Biz bu teknolojik eğitimlere, teknolojik çağa ayak uyduracağız” dedi.


Yönetime gelmeleri durumunda Van’da bir AR-GE Birimi, Danışmanlık Birimi ve Proje Birimi’nin kurulacağını ifade eden Berge, seçimlerin Van’a, ülkeye ve esnafa hayırlara vesile olmasını diledi.
Daha sonra kürsüye çıkan VESOB Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alpaslan ise, göreve geldiği günden itibaren yapılan çalışmalara değindi. Yeni VESOB hizmet binasının il esnafının hizmetine sunmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduğunu ifade eden Alpaslan, “Bizim için Van ne kadar önemli ise ilçelerde o kadar önemli. Bizler eğer bu görevlere atılmış isek,esnaf arkadaşlarımız bu yükümlülüğü üzerimize vermiş ise onların çoluk çocuğunun vebali, o esnafın vebali boynumuzdadır. Bu il ilçe fark etmez. Erciş ilçesindeki her iki odaya daire aldık. Odası olmayan ilçenin kalmayacağına dair size söz veriyorum” dedi.


Türk, Kürt ayırımı yapmadan, siyasete bulaşmadan göreve geldiklerini vurgulayan Başkan Alpaslan, “İster beni seçin, ister seçmeyin, cenabı Allah doğrusu ne ise, sizlerin hakkında hayırlısı ne ise onu nasip etsin” ifadelerini kullandı.


Kimse ile bir düşmanlığının olmadığını da sözlerine ekleyen Alpaslan, “Benim esnafa hizmetten başka kimseyle bir derdim yok. Allah hayırlı uğurlu etsin” şeklinde konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından mavi ve beyaz liste halinde seçime gidildi. Seçimde Faruk Alpaslan beyaz listede, İsa Berge ise mavi listede yer aldı. Seçimlerin saat 17.00 da sona ereceği belirtildi.

Editör: Wan Haber