VESOB binasında düzenlenen sağlık protokolünün imzalanması öncesinde bir konuşma yapan VESOB Başkanı Faruk Alpaslan, odaya bağlı 70 bin üyenin olduğunu ve bunların aileleriyle birlikte sağlık hizmetlerinden her anlamda faydalanabilmesi adına İstanbul Hastanesi ile bir protokol imzalanacağını belirtti. Başkan Alpaslan, “Merkez ve ilçelerde bulunan 70 bin üyemizin aileleriyle birlikte her türlü sağlık hizmetinden faydalanabilmesi için bugün burada İstanbul Hastanesi ile bir protokole imza atacağız. Hastanenin gerek temizliği, titizliği, ekipmanı ve uzman kadrosuyla ilimizde bu sağlık hizmeti vermesinden dolayı hastane yönetimine ve personeline teşekkür ediyor, protokolün tüm üyelerimize hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.


Özel İstanbul Hastanesi İdari Direktörü Soner Erkan ise, 181 yatak kapasiteli olan hastanede 38 uzman olmak üzere 52 doktorun hizmet verdiğini belirterek, “Hastanemizde günde ortalama bin 400 hasta muayenesi ve 35 ameliyat yapılmaktadır. Kanser tedavisi yapan Onkoloji Servisimizle doğudaki ilk ve tek özel hastaneyiz. Türkiye’de sağlık hizmeti yönünden ilk 10’a giren hastanemiz, Van için büyük bir avantajdır” dedi.


Hastanenin; odalar, dernekler, vakıflar ve sivil toplum kuruluşları ile anlaşmalar yapmak istediğini ifade eden Erkan, “Özellikle sivil toplum kuruluşların ve odaların üyeleri ile birlikte hastanemizin avantajlarından faydalanmalarını istiyoruz. Çünkü biz hastanemizde sadece sağlık hizmetleri değil, kuruyucu önlemler almak adına da bilgilendirme ve seminerler düzenliyoruz. Bu hizmetimizden anlaşma yaptığımız oda ve vakıfların da faydalanmalarını istiyoruz. Protokolün iki taraf içinde hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber