Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) tarafından 2010-2011 yılı vergi rekortmenleri ile 30. yılını dolduran üyeleri için ödül töreni düzenledi.
Bir otelde düzenlenen törene Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Karanfil, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaya, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mahmut Çağlayan, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Vakkas Özmercan Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Akboğa, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan, Mali Müşavirler Temsilcisi Tahirhan Taş, HATSO Meclis Başkanı Cemal Erip ve esnaflar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan vergi rekortmenleri plaket töreninde konuşan HATSO Başkanı Ahmet Şen, vali ve beraberindekilere Kürtçe olarak 'Hoş geldiniz' dedi.Kürt sorunu başta olmak üzere, sınır, ticareti konularına değinin Başkan Şen, yöreyi refaha kavuşturacak sınır kapılarının biran önce açılması gerektiğini söyledi.
"HUZUR VE GÜVENİN OLMADIĞI YERDE TİCARET OLMAZ"
Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu ise önemli olan huzur ve güvenin olduğunu belirterek, bunlar olmayınca ticaretin olamayacağını belirtti. Alimoğlu, "Bakın huzur ve güven olunca ticaret de olur. Ama olmayınca ticaret de olmaz. Hep beraber Hakkari için faydalı olacak hizmetlerin peşinde olacağız. Bölgemiz için önemli olan sınır kapılarının açılması için elimizde geleni yapıyoruz. Ülke olarak buna hazırız. Kapıların açılması için her iki tarafın ikna olması lazım. Kapıların biran önce açılması için takipçisi olmaya devam edeceğiz. Hakkari'de hangi iş yapılacaksa, beraber samimi ve iyi niyetle yapacağız. İnşallah 2013 yılında daha iyi olacak ve daha güzel hizmetler yapılacaktır" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından HATSO tarafından hazırlanan plaketler, Vali Orhan Alimoğlu ve beraberindekiler tarafından, 2010 yılında en çok gelir ve kurumlar vergi veren şirket ve mükelleflere, 30. yılını dolduran üyelere, Hakkarı Gücü Kadın Futbol Takımı'na plaket verildi. Program sonunda HATSO Meclis Başkanı Cemal Erip de, HATSO Başkanı Ahmet Şen'e katkılarından dolayı bir plaket verdi.
(FT-MET-Y)

25.12.2012 14:48:50 TSI

Editör: Wan Haber