Mersin Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, yapılandırılan alacakların taksit ödeme süresi içinde tam olarak ödenmemesi halinde hakkın kaybedileceği uyarısında bulunarak, 11. taksitin son ödeme süresinin 31 Ocak 2013'te sona ereceğini anımsattı.
Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, vergi borçları yapılandırılanları taksitlerin zamanında ödenmesi konusunda uyardı. Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkındaki 6111 sayılı kanunun getirdiği imkanlardan yararlanılabilmesi için kanun kapsamında yapılandırılan alacakların taksit ödeme süresi içinde tam olarak ödenmesi gerektiğini belirten Aksoy, "Kanun kapsamında yapılandırılan alacaklarla ilgili 11. taksitin ödenme süresi 31 Ocak 2013 Çarşamba günü sona ermektedir. Bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi ya da eksik ödenmesi halinde 6111 sayılı kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecektir. Bu nedenle taksitlerin süresinde ödenmesi önem arz etmektedir" dedi.
Kanundan yararlanma hakkının kaybedilmesi halinde ödenmeyen borç tutarlarının yapılandırma öncesi haline dönüşeceğine ve bu alacakların gecikme zammı da uygulanmak suretiyle cebren takip ve tahsil edileceğine dikkat çeken Aksoy, "Gelir İdaresi Başkanlığımız tarafından, daha etkin ve kaliteli hizmet sunulması, vergi dairelerinde oluşabilecek yığılmaların önlenmesi bakımından borçlarını ödeyecek mükelleflere kredi kartıyla ödeme imkanı sunulmaktadır. Mükellefler, 6111 sayılı kanun kapsamında yapılandırdıkları borçlarını ve bu kanun hükümlerine göre matrah ve vergi artırımları sonucunda oluşan borçlarını vergi dairelerine ve anlaşmalı bankalara ödeyebilecekleri gibi peşin veya taksitli olarak www.gib.gov.tr adresinde internet vergi dairesinden kredi kartıyla da ödemeleri mümkündür" ifadelerini kullandı.
(KYM-Y)

28.01.2013 09:52:19 TSI

Editör: Wan Haber