Haber: Rıdvan CAN

Gecikme zammı ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan VEPSAŞ Van Şirket Müdürü Zafer Türüt, Türkerler Holding yönetim kurulunun bayram öncesi aldığı kararla Van, Hakkari, Muş ve Bitlis'te 2013 yılı ve öncesi müşterilerin borçlarını 31.10.2014 tarihi mesai Saati bitimine kadar ödemeleri halinde, gecikme faizinden vazgeçileceğini açıkladı.

Elektrik abonelerine yeni bir af imkanı sağladıklarını belirten Zafer Türüt, "2013 yılı ve öncesinden borcu bulunan müşterilerimizin borçlarını, 31.10.2014 tarihi mesai Saati bitimine kadar ödemeleri durumunda, ödenmemiş borçlara işlenmiş olan gecikme zammın tamamından vazgeçiyoruz.  Müşterilerimizin bu aftan yararlanmalarını ve bu önemli fırsatı kaçırmamalarını öneriyoruz. Müşterilerimiz borçlarını veznelerimize, anlaşmalı bankalara ve Faturamatik bayileri ile PTT ödeme gişelerine ödeyebilir. Borçlarını ödemeyen abonelerin elektrikleri kesilerek, haklarında faizli alacak icra takip davaları başlatılacak” dedi.

Basın mensuplarının kentte yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili sorusu üzerine Türüt, elektrik kesintilerinin hatların havai olmasından, kaçak kullanımdan, bazı bölgelerde teknik kapasitesi yetersiz trafo ve malzeme kullanılmasından kaynaklandığını belirtti.

“Yaşanan elektrik kesintilerini gidermek için gece gündüz çalışıyoruz. Vatandaş buna da isyan ediyor" diye konuşan Türüt, kaçak elektrik kullanımının bölgenin bir gerçeği olduğunu, geçmişte devletin kayıp kaçak oranını süsbanse ettiğini, ancak özel sektörün bunu yapmadığını, ancak buna rağmen Van bölgesinde şirketin her ay açık verdiğini söyledi.

Faiz affının önemine değinen VEPSAŞ Şirket Müdürü Emrullah Okuducu daha önce faiz affının 2012 ve öncesini kapsadığını bu kez yönetim kurulunun 2013 yılını da affa dahil ederek af ile birlikte şirketin 150 milyon TL'den vazgeçtiğini kaydetti. 

Editör: Wan Haber