Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Tufan Korkmaz, velilere karne uyarısında bulunarak, karnesi iyi olan çocuklara fazla övgüden kaçınılması, karnesi iyi olmayan çocukların da başarısızlığa götüren sebeblerin araştırılması gerektiğini söyledi.
Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Tufan Korkmaz, "Durumu iyi olan öğrencileri aşırı derecede överek, öğrencinin şımarmasına sebep olunmamalı. Karnesi kötü olan öğrencileri başka öğrencilerle kesinlikle kıyaslamamalıyız. Toplumda maalesef bu konuda yanlış bir algı var. Kıyaslama yapıldığı zaman çocuk psikolojik olarak olumsuz etkileniyor. Çocuk hem büyüklerine ve hem de derslerine karşı olumsuz bir tavır içine giriyor" dedi.
Korkmaz, "Çocuğumuzla oturarak, öğretmen ve rehber öğretmenlerden yardım alarak bir program yapmalıyız. Tatili sadece bir eğlence, gezme, oyun oynama şeklinde kesinlikle düşünmemeliyiz. Tatilde başarısız notları düzeltmek için, yarım kalan kitaplarımızı tamamlamak için, bir kısmında ailemizle birlikte gezerek ve eğlenerek geçirmeliyiz. Anne ve babalar karneleri incelerken, olumlu yönlerini mutlaka pekiştirmeli. Olumsuz yönler üzerinde çocukla oturup konuşulmalı" diye konuştu.
Korkmaz, ailelerin karnesi iyi olmayan çocukların, derslerindeki başarısızlığında, kendisinin mi, arkadaş ortamının mı, okuldan kaynaklı sebeplerden mi etkilendiğinin mutlaka araştırılması gerektiğini ifade etti.
(BK-ÖK-Y)

24.01.2013 17:13:21 TSI

Editör: Wan Haber