Düzce İl Milli Eğitim Müdürü ile Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından velilere yönelik düzenlenen "7-19 Yaş Aile Eğitimi Programı" tamamlandı.
Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Cumhuriyet İlk okulunda başlattığı 7-19 yaş aile eğitimi tamamlandı. Eğitimler sonrasında katılan velilere sertifika verildi.
Sertifika töreninde konuşan Vali Adnan Yılmaz, eğitim konusunun birinci öncelikleri arasında yer aldığını ifade ederek "Biz büyük bir aileyiz. Okullar ikinci evimiz olsun istedik. Öğrencimizi öğretmene emanet edip hadi paydos demeyelim. Sizler eli öpülesi fertlerisiniz. Yegane temennimiz çocuklarımızın bizleri geçmesidir. Sizler bu yola çıktınız. Umarım, Düzce'de herkes bu yolu izler. Sizin desteğinize ihtiyacımız var. Anne ve baba olmadan okulda bir kanadımız kırık" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, 7-19 yaş eğitim ile ilgili bilgiler vererek "Bu proje 16 ilde uygulanıyor ve bu illerden birisi Düzce. Geçtiğimiz hafta 28 rehber öğretmenizin eğitimlerini tamamladık. Sırada velilerimiz var" ifadelerini kullandı.
Veliler ise, eğitimler sonrası aile içinde ve davranışlarında büyük değişimler olduğunu söylediler.
Konuşmaların ardından düzenlenen eğitimi başarı ile tamamlayan 18 veliye sertifikaları verildi.
(AY)

28.12.2012 11:52:47 TSI

Editör: Wan Haber