Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte kentte eğlence merkezleri de dolup taşıyor. Velileri ile birlikte geldikleri eğlence merkezlerinde gönüllerince eğlenen çocuklar, bunun kendilerine moral olduğunu söylediler. Ders stresinden bu şekilde kurtulduklarını ve ikinci döneme daha iyi ve daha motive bir şekilde gireceklerini ifade eden çocuklar, ”Burada stres atıyoruz. İyi vakit geçiriyoruz” dediler.


Velilerin, karnesi ne olursa olsun çocuğunu mutlaka bu tür yerlere getirip eğlendirmesi gerektiğini altını çizen Veysel Koç adlı veli, “Başarılı karneyi bahane etmiştik zaten. Tabi ki kötü karne ile gelse de onlar evlatlarımız bizim. Hiç sıkıntı değil. Önemli olan hayat çizelgelerinde başarıyı yakalamalarıdır. Bu tür faaliyeti olan yerlere gitmekte fayda vardır. Hem zihinsel hem de bedensel olarak faydası var. Umarım iyi olur, güzel olur. Şimdiden ikinci dönemde tüm çocuklarımıza ve öğretmenlerine başarılar dilerim” dedi.


Karne hediyesi olarak oğluna söz verdiklerini ifade eden Koç, ”Oğlum güzel bir karne getirdi, hepsi pekiyi idi. Bizde ona pizza yemeğe, oyun parklarına gitmeye ve kitap almaya söz vermiştik. İstekleri bunlardı. Bizde onları yerine getiriyoruz şimdi” ifadelerini kullandı.


Okulların kapanmasıyla birlikte eğlence merkezlerinde yoğunluğun yaşadığını belirten işletmeci Muhammed Abdulbasit ise, ”Millet, ya tatilden dönüyor ya da karnelerini alıp ta geliyorlar buralara. Sonuçta eğlenme ihtiyacı duyuyorlar. Bizde onlara bu imkanları sunuyoruz” dedi.


Her yaştan öğrencilerin eğlenebileceği imkanların sunulduğunu dile getiren Abdulbasit, “Gençler ve çocuklar için bowling var. 8 boyutlu sinemamız var. Bunun yanında smilatör, top havuzu, tren gibi bir çok oyun parklarımız var” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber