Muğla'nın Milas İlçesinde hizmet veren Milas Özel Ümit Eğitim Kurumları, aile içi iletişim problemleri hakkında velilerini bilgilendirmek sağlıklı bir ebeveyn-çocuk iletişimi kurulması ve güçlenmesi için anne baba okulu düzenledi.
Özel Ümit Eğitim Kurumları okul velilerini yetiştirmeyi; velilerin, çocuklarının gelişimlerini takip ederek problemlere daha etkin çözüm bulmalarını sağlamayı hedefleyen Ana-Baba Okulu seminerlerini tamamladı.
Psikolojik Danışman Derya Öğüt tarafından yapılan Ana-Baba Okulu seminerlerinin ilki 7 Kasım da gerçekleştirildi. Ailelerin büyük ilgi gösterdiği seminerde Öğüt, anne-baba olmanın önemi ve ailenin çocukların kişiliğinin gelişimindeki etkin rolünden bahsetti. Hayattan verdiği somut örneklerle konuşmasını süsleyen Derya Öğüt, çocukların problemli hale gelmesinde ailenin sorumluluğunun yüzde 90'lara vardığını belirterek çocuklara karşı takınılan yanlış tavırları anlattı. Seminerde katılımcıların sorularını da cevaplayan Öğüt, "Bu seminerden sonra tabii ki kimse bir anda süper bir anne veya baba olmayacak. Ancak bu konuda katılımcılarda bir farkındalık ve duyarlılık oluşturabilirsem, çocuğa karşı ailede doğru bir duruş, yeni bir bakış açısı kazandırabilirsem amacıma ulaşmış sayılırım" şeklinde konuştu.
Hafta da iki seans halinde yapılan ve 5 hafta süren Ana baba okulu seminerlerine katılım oldukça yoğun oldu.
Seminerlerde Psikolojik Danışman Derya Öğüt, Aile içi iletişim, Başarılı olmada ailenin rolü, Özgüveni arttırma yolları, Motivasyon sağlama yolları, Sorumluluk, Toplumsal olaylara duyarlılık, gibi konuları anlattı.
Programla ilgili değerlendirme yapan Okul Müdür Yardımcısı Atilla Sağsöz ise "Anne baba okulunu düzenlemekteki amacımız; güzel bir nesil yetiştirmek için gerekli değerler bütünü sağlamamız şarttır. Burada en büyük sorumluluk önce kıymetli anne ve babalarımıza sonra da biz eğitimcilere düşmektedir. Çocuk eğitiminde karşılaşılan güncel problemler ve çözüm önerileri ile velilerimizi bilinçlendirmek bizim için bir kazanım olacaktır" dedi.
Özel Ümit Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Mehmet Akın seminer ile ilgili, "Derya Öğüt" semineri gözlemlediğim kadarıyla yararlı oldu. Birçok velilerimiz seminere katıldı. Hatta başka okullardan veliler de seminerimize katıldı. Derya Öğüt seminerinde söylediği başarılı olma ilkeleri bizim ilkelerimizle aynı doğrultudadır. Bizler öğrencilerimizi başarılı kılmak için "Modern Eğitim Bilimleri Metotları" nı kullanıyoruz. Biz eğitimde yaptıklarımızla Model Okul olma amacımızı gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Velilerimizi bilgilendiriyoruz. Onlarla ortak akıl projeleri yürütüyoruz. Onlarla belirlediğimiz eğitim kitaplarını okuyup sınav yapıyoruz. Bunların başarıya ulaştığını görmek çok etkileyici ve gurur verici, dedi. Mehmet Akın seminerlerinin ve yeniliklerinin devam edeceğini belirterek 12 Aralık'ta Fatih Kalkınç seminerini yapacağız. Tüm Milas halkı davetlidir" dedi.
Seminerin tamamlanmasının ardından anne-baba okulundan mezun olan velilere katılım belgesi verildi. Yapılan kapanış töreninde pasta kesimi yapıldı.
(KS-MB-İK)

10.12.2012 11:59:51 TSI

Editör: Wan Haber