Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Veliköy Beldesi'nde olağanüstü toplanan Veliköy Belediye meclisi revizyon imar planı ile plan notlarını oy birliğiyle kabul ederek karara bağladı.
Veliköy Belediye Meclisi olağanüstü toplandı. Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda saat 10.00'da düzenlenen olağanüstü meclis toplantısı Belediye Başkanı Hanifi Belindir Başkanlığı'nda gerçekleşirken, meclis üyelerinden Adem Yıldırım ile Gökhan Gök toplantıya katılmadı. Açılış ve yoklamanın ardından katip üyelik görevinde bulunan ve meclis toplantısına katılmayan Gökhan Gök'ün yerine yeni katip üye seçimi yapıldı. Ramazan Çetinkaya katip üyeliğine aday olurken, bu isteği oy birliğiyle kabul edildi. Katip üye seçiminin ardından saygı duruşunda bulunularak Veliköy Islah OSB revizyon imar planlarının görüşülmesine geçildi.
Tek gündem için olağanüstü toplanan mecliste konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Hanifi Belindir, "Olağanüstü toplanmamızın nedeni Tekirdağ bölgemizde 7 tane Islah OSB kuruldu. Valimiz Islah kelimelerinin kaldırılması adına OSB'ye geçme yolunda çalışmalar yürütüyor. Veliköy olarak hali hazır planlarımız önceden yapılmıştı. Sanayi alanlarımızda ki mevcut Islah OSB'ye giren alanların jeolojik alt yapıları yapıldı. Üçüncü aşama olarak mevcut ıslah sanayi alanının planlama çalışmalarının yapılması konusudur. Bununla ilgili plan çalışmaları tamamlandı. Bizlerin bugün meclisten alacağı karar, Büyükşehir kanunu nedeniyle Çerkezköy Belediye Meclisi'nde görüşülecek. Çerkezköy Belediye Meclisi'nde alınacak kararın ardından süreç hızlı bir şekilde ilerleyecek.'' Diye konuştu.
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'nın konu hakkında belde belediyeleri ile ilçe belediye başkanlarını toplantıya çağırdığını kaydeden Belindir, "Bizlerin mevcut ilçe belediyelerinden önce toplanıp planları görüşüp ona göre ilçe belediyelerine göndermemiz gerekiyor. İlçe belediye meclisinde alınacak kararın ardından bir aylık askı süreci başlayacak. Askı sürecinde plan değişikliğine itiraz olmadığı sürece değişiklik yürürlüğe girecek. Bu şekilde de Islah kelimesinin kaldırılıp, OSB olma yolunda bir adım daha atmış olacağız. " ifadelerini kullandı.
Başkan Belindir, konunun imar komisyonunda görüşülerek karara bağlanması gerektiğini söyledi. Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili talep oy birliğiyle imar komisyonuna havale edildi. Olağanüstü meclis toplantısının ilk oturumunun tamamlanmasının ardından olağanüstü meclis toplantısının ikinci oturumu saat 11.00'da yapıldı.
Alınan imar komisyonu tavsiye kararında Veliköy Islah OSB alanı 1/5000 ölçekli nazım imar planı revizyonu ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu konusunun görüşüldüğü ifade edilerek; sağlık bandının park olarak işlenmesine, 332 ada 2 parselin imar planı içine dahil edilmesine, DSİ görüşü doğrultusunda 165 adadaki alanın park olarak işlenmesine, DSİ'nin dere alanı olarak gösterdiği alanlarda DSİ görüşü alınarak yapılaşma yapılmasına, ağaçlandırılacak alanın yönetim ve sosyal tesis olarak işlenmesine, 12.caddede yol güzergahının değiştirilmesine, Kosikopa'ya ait parsellerin hizmet ve destek alanı olarak işlenmesine, 522 adanın teknik alt yapı ve hizmet ve destek alanı olarak işlenmesine, göletin etrafının ağaçlandırılarak alan olarak planlara işlenmesine, 5.cadde yol genişliğinin 12 metreden 22 metreye çıkarılmasına oy birliğiyle karar verildiği açıklandı.
Diğer yandan alınan kararların devamında, karayoluna paralel olan yolun 35 metre olarak planlara işlenmesine, taks 0,55 kaks 0,80 olarak işlenmesine, 523 ada, 179 ada, 180 ada arasında bulunan yolların kaldırılmasına, 179 ada ve 522 ada arkasında ve üniversite arasında bulunan yolun 32 metre olarak işlenmesine, plan notu 7.maddesinin plana işlenmesine, idari ve sosyal tesis alanında 0,40 olarak işlenmesine ve plan notunun 27.maddesinin plana işlenmesine oy birliğiyle karar verildiği ifade edildi.
İmar komisyon raporunun okunmasının ardından Veliköy Islah OSB Revizyon İmar Planları'nın yanına plan notları da eklenerek oy birliğiyle kabul edildi. Alınan kararın ardından Veliköy Belediyesi ocak ayı olağan meclis toplantısı sona erdi.

31.01.2013 10:15:30 TSI

Editör: Wan Haber