Wan Haber Merkezi

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafında ilaçlama çalışmaları için İskele Mahallesi’nde 185 metrekare alan üzerinde,"Vektörle mücadele ve ilaç uygulama merkezi" açtı. Büyükşehir, bünyesinde ilaçlama çalışmalarını yürüten ekipler yapılan merkez bina ile çalışmalarını daha sağlıklı ve organizeli bir şekilde yürütecek.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından kent merkezinde ve ilçelerde insan ve çevre sağlığını tehdit eden, hastalık yayan ve toplu yaşam alanlarını yaşanmaz hale getiren canlıların yayılmasını engellemek için ilaçlama çalışmaları ise aralıksız bir şekilde sürdürülüyor. Büyükşehir Belediyesi bir taraftan ilaçlama çalışmalarına devam ederken, diğer bir taraftan ise bu çalışmalarını daha sağlıklı ve organizeli bir şekilde yapmak ve vektörel mücadele kapsamında kullanılmak üzere ilaçlama merkezi açtı.

Tamamlanan merkez ile Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri bünyesinde oluşturulan 30 kişilik ilaçlama ekibi ile merkez ve ilçelerde sit alanları, bataklıklar, hayvan gübrelikleri, fosseptik çukurlar, göl kıyısı, yeşil alan ve yurttaşların talepleri doğrultusundaki tüm alanlarda çalışmalarını sürdürüyor. Merkez içerisinde ilaç hazırlama, depolama, personellerin duş, banyo, giyinme gibi ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir donanıma sahip. 

Editör: Wan Haber