Kapalı alanda sigara içme yasağını yasayı çıkaran vekillerin kendilerinin uygulamadığı ortaya çıktı. Meclis'in bir çok bölümünde sigara içildiğinin ortaya çıkmasının üzerine TBMM Başkanlığı harekete geçti.

Akşam'ın haberine göre 2008'de kapalı alanlarda sigara içme yasağı kararını alan vekillerin TBMM'de bu yasağı deldiği ortaya çıktı.

CEMİL ÇİÇEK UYARDI 

Yasağın yürürlüğe girmesinin ardından geçen 5 yılda, dumansız hava sahası sona erdi. Yaşanan gelişmeler üzerine Meclis Başkanı Cemil Çiçek milletvekillerini kısa mesaj ile uyardı. Mesajında Çiçek, "Kapalı alanlarda sigara içildiğine dair yoğun şikayetler gelmektedir. Kanunu çıkaran kurum olarak kapalı alanlarda sigara içilmemesi hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini rica ederim" dedi.Çiçek, bununla da yetinmedi ve bir genelge yayımladı.

Genelgede, Meclise ait hizmet binaları ile Milli Sarayların ve sosyal tesislerin kapalı alanlarında ve Meclis Başkanlığına ait araçlarda tütün ürünlerinin tüketilmesinin yasak olduğu vurgulandı. Yasaklara uymayanların tespiti, tutanak düzenlenmesi ve ilgilinin rıza göstermesi halinde idari para cezasının derhal tahsil edileceğinin altı çizilen genelgede, İdari Yaptırım Karar Tutanağı düzenleneceğinin altı çizildi. Genelgeye göre, tutanağın düzenlenmesi için kimliğine ilişkin gerekli bilgileri vermekten kaçınan veya gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar, Meclis güvenlik personelince tutulacak ve durumdan Cumhuriyet Savcısı derhal haberdar edilecek.

Editör: Wan Haber