Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Gevaş ilçesinde mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Gevaş Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen buluşmada konuşan Çiftçi, rutin olarak yaptığı ilçe gezileri çerçevesinde Gevaş'a geldiğini ve ilçe sorunlarına çözüm üretmeyi amaçladığını söyledi. Çiftçi, "Gevaş ziyaretimizin öncelikli sebebi belediye başkanımızla, sivil toplum örgütü temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlarımızla bir araya gelip sorunları dinlemektir. Bugün burada inşallah hükümetimizin bugüne kadar Van için yapmış olduğu çok önemli yatırımlarla birlikte, Gevaş'ta da çok önemli yatırımlar yapılmıştır. Hükümetimiz göreve başladığından bugüne kadar Van için çok önemli adımlar atmıştır. Van, AK Parti hükümeti döneminde; eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, yüksek öğretimde ve tarımda başarı sağlamıştır. Biz bu yatırımların daha farklı bir biçimde devam etmesini istiyoruz. Aynı şekilde köylerimizden şehir merkezine kadar çok önemli yatırımlar yapılmıştır. Şehir merkezinde ve köylerde eğitimde çok önemli adımlar atılmıştır. Köylerimizin çok önemli sorunları giderilmiştir. Bundan sonraki süreçte de bugünkü toplantımızda çözüm noktasında eksiklerimizi konuşup bu doğrultuda inşallah bunların giderilmesi noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.
Çiftçi, hükümetin icraatlarına da değinerek, "AK Parti reformlar, özgürlükler partisidir. Bundan sonraki süreçte de inşallah bu reformlarla birlikte hem bölgemizin kanayan yaralarına merhem olacak hem de çözümler üretilecek. Bölgemizin kalkınması için çalışmalar devam edecektir. Bugün bizleri ağırlayan Gevaşlılara teşekkür ediyorum. Gevaş bizim için çok önemli ve önemsediğimiz bir yerleşim yeridir. Gevaş her zaman için AK Parti ile birlikte olmuş, partiye büyük katkı vermiştir. Bizde bunun ehemmiyetini bilerek buraya önem vermekteyiz. Tüm arkadaşlarımızla, teşkilatımızla sık sık Gevaş'ı ziyaret ederek sorunları yerinde tespit edip çözüm noktasına adımlar atacağız. Önümüzde bir Büyükşehir Yasası var. Büyükşehir Yasası'yla birlikte Van ve ilçeleri de bundan faydalanacaktır. AK Parti yerel yöneticilerinin her yerde olduğu gibi Gevaş'ta da çok açık bir şekilde farkı ortadadır. Hizmetleriyle, duruşlarıyla yaptıklarıyla AK Parti marka şehirleri oluşturmaya devam edecektir. İnşallah 2014 yerel seçimlerinde de bunu tüm Van'a yayıp, tüm Van halkının bu hizmetlerden faydalanması için tüm gayreti göstereceğiz. Van'da çok önemli sıkıntılar var. Van'ın sokaklarını temizlemekte aciz bir yerel yönetim görüyorum. Gürpınar ve Gevaş'ı gezdim her taraf pırıl pırıldı. Arkadaşlarımı tebrik ediyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
(Sİ-MSA-Y)

13.01.2013 15:56:43 TSI

Editör: Wan Haber