Kurbanlarını Türk Kızılayı eliyle ihtiyaç sahiplerine göndermeyi tercih eden 20 bin 300 vatandaşa, teşekkür belgeleri ve kendi kurbanlarından yapılmış kavurma konserveleri gönderildi.
Kurbanlarını Türk Kızılayı eliyle ihtiyaç sahiplerine göndermeyi tercih eden 20 bin 300 vatandaşa teşekkür belgeleri ve kendi kurbanlarından yapılmış kavurma konserveleri gönderildi. Türk Kızılayı'nın Türkiye genelindeki şubeleri aracılığıyla ulaştırılan teşekkür belgeleri ve konservelerini alan vatandaşlar, kurban vekaletlerini Kızılay'a vermenin huzurunu yaşadı.
Kurbanların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için 'Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası' gerçekleştiren Türk Kızılayı, vekalet sahiplerine karşı sorumluluğunu yerine getirdi. Et ve Balık Kurumu kombinalarında kesimi yapıldıktan sonra konserve haline getirilen kurban etinin bir kutusunu vekalet sahiplerine ayıran Türk Kızılayı, kavurma konservelerini, teşekkür belgesi ve kurban filmi ile birlikte 20 bin 300 hisse sahibine ulaştırdı.
Kurban gibi önemli bir ibadetin kurallarına uygun olarak yerine getirilmesi ve halkın kendisine duyduğu güvene layık olmak adına üzerine düşen sorumluluğu yerine getiren Türk Kızılayı, kurban konservelerinin ihtiyaç sahibi insanlara dağıtımını ise önümüzdeki birkaç ay içinde tamamlamış olacak.
Kavurma konservelerini ülke genelindeki 750'yi aşkın şubesi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak olan Türk Kızılayı, konservelerde yer alan barkod numarası ile dağıtımları elektronik ortamda da takip ediyor.
(EY-ÖK-Y)

20.02.2013 13:04:42 TSI

Editör: Wan Haber