Ordu'da Ocak ayı içinde vefat eden gazeteciler mezarları başında düzenlenen törenle anıldı.
Ordu Gazeteciler Cemiyeti, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği, Ordu Radyo Televizyon ve Gazeteciler Derneği tarafından Güzelyalı Asri Mezarlığı ile Şahincili Şehir Mezarlığı'nda bulunan merhum gazeteciler, Ali Rıza Gürsoy, Haldun Altunel, Osman Kurtuluş, Bilal Köyden, Kazım Vardar, Mehmet Tarı, Erol Ataşan ve Alaattin Benal, mezarları başında düzenlenen törenle anıldı.
Törene Belediye Başkanı Seyit Torun, Ordu İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, Baro Başkanı Av. Oktay Çanak, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, Ordu Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz, Basın İlan Kurumu Ordu Şube Müdürü Çetin Oranlı, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen, Radyo Televizyon ve Gazeteciler Derneği Başkanı Birol Yılmaz, Ordu Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Çakmak, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda gazeteci katıldı.
Ziyaretlerde merhum gazeteciler için dualar okunurken, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen ve Radyo Televizyon ve Gazeteciler Derneği Başkanı Birol Yılmaz yaptıkları konuşmalarda Ordu basınının duayeni olarak görülen üstatların Ordu iline büyük hizmetler verdiklerini belirttiler.
Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ise, "Bugün kentimizde çok güçlü ve hareketli olduğuna inandığım Ordu basınının bu noktaya gelmesinde bu saygıdeğer gazetecilerimizin çok büyük emeği vardır. Onları bugün mezarları başında bir kez daha saygıyla ve rahmetle anıyor, yakınlarına ve tüm basın camiasına sabırlar diliyorum" şeklinde konuştu.
Ordu'da gazetecilik mesleğini sürdüren basın mensupları da merhum gazetecilerin mezarları başında duygu ve düşüncelerini paylaşırken mezar üzerilerine çiçekler bırakıldı.
(RCP-SLH-Y)

23.01.2013 16:24:44 TSI

Editör: Wan Haber