Başbakan Binali Yıldırım, AKP Tuzla Teşkilatı'nın Ay Yıldız Tesisleri'ndeki iftar programına katıldı.

"Bizim dostluğumuz iyidir ama bizim düşmanlığımızdan da bize düşmanlık yapanlar da bir sefer değil, beş sefer düşünmeleri lazım" diyen Yıldırım, milletin çok badirelerden geçtiğini, bin yıldır bu topraklarda görmedik, yaşamadık olayın kalmadığını belirterek, şunları kaydetti:
 
"Çanakkale'yi mi dersin, Kurtuluş Savaşı'nı mı dersin, Sakarya Meydan Muharebesi'ni mi dersin, Sarıkamış'ı mı dersin, Kutül Amare'yi mi dersin. Hep destanlar yaza yaza geldik. Hesabı yanlış yapanlar, bunun bedelini mutlaka ödeyeceklerdir. Bu milleti bölmeye hiç kimsenin ama hiç kimsenin gücü yetmeyecek çünkü biz, kadim medeniyetin mensuplarıyız. Onun için artık terör belasını gündemimizden çıkarınca süratle doğuyla batıyı, kuzeyle güneyi birbiriyle buluşturacağız. Ayrışmayı, kutuplaşmayı ortadan kaldıracağız. Gelecek için daha güzel günler için hep birlikte çalışacağız."

'VEFA DEMEK ERDOĞAN'A SAHİP ÇIKMAKTIR'

AKP Tuzla Teşkilatı'nın ilçe başkanını ve bütün teşkilat mensuplarını tebrik eden Yıldırım, "AK Parti'nin ne kadar büyük bir aile olduğunu bu iftar sofrasında bir kez daha gösterdiler. Vefa önemli bir şey. Vefa borcu, kredi kartıyla ödenmez. Vefa borcu, bir ömür boyu devam eder. Vefa demek, Gezi olayları'nda, 17-25 Aralık'ta Türkiye sevdalısı Tayyip Erdoğan'a kurulan komploya, tezgaha milyonlarla karşı koymak, ona sahip çıkmaktır. Vefa demek, geçmişinin gücünü geleceğe taşımak demektir" ifadesini kullandı.

‘AVRUPALILAR BUNU ANLAMAZ'

Yıldırım, 3 milyon Suriyeliye kucak açıldığını ifade ederek, "Onları bağrımıza bastık. Az önce İl Başkanımız söyledi, 500 bine yakın Suriyeli mülteci kardeşimizi burada misafir ediyoruz, onlara ev sahipliği yapıyoruz. Bize yakışan bu. Biz böyle bir inançtan geliyoruz. Tabi ki yapacağız. Bunu Avrupalılar anlamaz, anlayamıyorlar. 'Biz bu Türkleri anlayamıyoruz, niye bu kadar insanları kabul ediyorlar.' Bırakalım da onlar o zulmün altında öldürülsün mü? Öldürmek bizim işimiz değil, bizim işimiz yaşatmaktır. Hep yaşatmak için çalıştık, bundan sonra da yaşatmaya devam edeceğiz. Bayramınızı da şimdiden kutuluyorum." şeklinde konuştu.

‘YOLLARIN KRALI OLMAZ'

Bayram tatiline giderken herkesi dikkatli olmaya çağıran Yıldırım, "Kurallara uyun, yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur" dedi.

Editör: Wan Haber