Akıllı şebekeler ve akıllı şehirler alanında dünya devlerini bir araya getiren ICSG 2016, Uluslararası Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı’nın dördüncüsü, Haliç Kongre Merkezi’nde başladı.

Sistem, özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde yüzde 65'ler seviyesinde bulunan kaçak elektrik kullanımıyla mücadele konusunda yeni bir teknolojiyi hayata geçiriyor.

"Tamamen milli olan bu teknoloji sayesinde elektrik sayaçları kullanıcıların ev ya da iş yerlerine yerleştirmeye gerek kalmadan enerji nakil direklerine monte ediliyor ve kaçak kullanım durumunda merkezden anında müdaheleye olanak sağlıyor."

ICSG 2016, 4. Uluslararası Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı’nın açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, teknolojinin bu denli hızla ilerlemesinde en büyük faktörün şehirler olduğunu söyledi. Bakan Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü:

Fatma Güldemet Sarı: Akıllı Şehirler için mevzuat tamam
“İnsanların şehirlerde buluşmasıyla teknolojik gelişmelere talep arttı. Bu anlamda şehirler hem sorunların hem de çözümlerin merkezi haline geldi. İnsan ve teknoloji arasında sıkışan ise maalesef doğa oldu. "

"İnsan hayatını kolaylaştıran ve çevreyi verimli kullanan hem de sürdürülebilirlik ilkesini benimseyen projeler birer birer hayata geçirilmeye çalışılıyor. Akıllı binalar, akıllı şebekeler, akıllı şehirler de bu planın farklı birer parçası. Bu nedenle iş gücünün daha verimli kullanıldığı, doğanın maksimum da korunduğu, çöpün dönüştürüldüğü elektriğin doğal kaynaklarla üretilip yeniden kullanıldığı sistemler için hızla çalışıyoruz. Akıllı şehirlerin Türkiye’de uygulanabilmesi için tüm mevzuat alt yapısı tamamlanmıştır.” dedi.

Editör: Wan Haber