WanHaber.com - Haber Merkezi

VEDAŞ’ın Küçük Ek Tesis (KET) yapım işlerini yapan Mavi Ay Mühendislik Firması, KET’te çalışacak olan personellere iş güvenliği eğitimleri vererek önce can güvenliği dedi.

Projede görev alacak Mavi Ay Yapı Mühendislik Firmasına bağlı personeller Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN TSO) toplantı salonunda VEDAŞ Yetkililerin de katılımın sağladığı İş Sağlığı ve Güvenliği hakkında İş Güvenlik Uzmanları tarafından verilen kapsamlı bir eğitimden geçtiler. Proje başlamadan önce var olan İSG bilgilerinin tazelendiği, eksiklerin giderildiği, yasanın değişen maddelerinin görüşüldüğü, kullanılacak ekipmanlarının önemlerinin tekrar tekrar anlatıldığı eğitimlerin sonunda VEDAŞ Yetkilileri ISG öneminden bahsederek, önce İş Sağlığı ve Güvenliğinin geldiğini ifade ederek, alınan eğitimin sahadaki uygulamalarının sıkı takipçisi olacaklarını ifade ettiler.


Gerçekleştirdikleri tüm projelerde IGS konusuna çok önem verdiklerini belirten Mavi Ay Yapı Mühendislik Firması Genel Müdürü Necip Oflas: “Çalışan personellerimizin hem daha sağlıklı bir ortamda çalışmalarını sağlamak, hem de beden ve ruh sağlıklarını korumak için mutlaka belirtilen iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin fazlasının alınması gerekmektedir. Ülke Genelinde Şantiyelerde ve işletmelerde iş güvenliği önlemlerinin alınmaması sonucunda iş kazası veya meslek hastalıkları meydana geldiğinden çok sayıda çalışan mağdur olmaktadır. İş kazaları ve meslek hastalıklarından korunmanın en etkin yolu işyerlerinde ISG prensiplerine uygun ekip, ekipman kullanmak, ihtiyaç duyulan tüm eğitimlerin alınmasını sağlamak ve uygun bir çalışma düzeni kurmaktır.’’ İfadelerinde bulundu.

3-237.jpg

4-182.jpg

Editör: Wan Haber