Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, “Büyük umutlar oluşturan barış sürecini desteklediğimizi, odamızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bölgede akan kanın durdurulması, çatışmasız bir ortamın sağlanması, barış ve huzurun tesisi için üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye hazırdır” dedi. 


Yazılı bir açıklama yayınlayan Mirza Nadiroğlu, odalarının 3 Ekim 2012 tarihinde Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen ve bölge oda ve borsa başkanlarının katıldığı toplantıya iştirak ettiği, bölgedeki barış ve huzurun tesisi için her türlü girişim ve oluşumu destekleyeceklerini açıkça dile getirdiklerini hatırlattı. Nadiroğlu, “Bunun akabinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ev sahipliğinde Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay başkanlığında düzenlenen toplantıya katılım sağlayarak odamızın görüş ve önerilerini açıkça ifade etmiştik.
21 Kasım 2012 tarihinde bölgedeki 45 oda ve borsa başkanları olarak Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşülerek yaşanan çatışmalı ortamın bir an önce bitirilmesi gerektiği yönündeki taleplerimizi yinelemiştik. Ayrıca Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sunduğumuz raporda, İmralı sürecinin başlatılması, Barış ve Demokrasi Partisi milletvekillerinin İmralı ile görüşmelerinin mutlak surette çözüme katkı sunacağını yazılı olarak ifade ettik. Sorumluluğumuzun bilincinde olarak göstermiş olduğumuz tüm bu çabalara rağmen bazı çevrelerce VATSO için ‘Neden barıştan bu kadar korktular’ gibi gerçeklerden uzak birtakım kirli haberlerle kamuoyu yanlış bilgilendirmektedir. Büyük umutlar oluşturan barış sürecini desteklediğimizi, odamızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bölgede akan kanın durdurulması, çatışmasız bir ortamın sağlanması, barış ve huzurun tesisi için üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduğunu kamuoyuna saygıyla arz ederiz” dedi.

Editör: Wan Haber